Close
Ezeken a tengerparti strandokon kemény büntetés jár a zenehallgatásért

Ezeken a tengerparti strandokon kemény büntetés jár a zenehallgatásért

A legnépszerűbb európai turisztikai célpontok sorra hozzák az intézkedéseket, hogy megregulázzák a fegyelmezetlen látogatókat, a sorban pedig ez a portugál szabályozás a legújabb.

Az ország Nemzeti Tengerészeti Hatósága megtiltotta, hogy hordozható hangszórókkal hallgassanak zenét az ország strandjain. Aki pedig ezt nem tartja be, az kétszáz eurós (körülbelül 74 ezer forintos) bírságra számíthat, de akár négyezer euró (majdnem másfélmillió forint) kifizetésére is kötelezhetik azokat, akik ismételten megszegik a szabályokat, vagy a szóbeli figyelmeztetés ellenére is tovább bömböltetik a lejátszót. A csoportos bírság akár 36 ezer euróig (több mint 13 millió forintig) is terjedhet.

A turistákat arra kérik, hogy jelentsék a partot felügyelő tengerészeti rendőrségnek, ha ilyesmivel találkoznak. Mint a Tengerészeti Hatóság szóvivője elmondta, az elmúlt években egyre többször tapasztalták ezt a problémát, ezért fokozottan fellépnek ellene.

Mint mondják,

tilos olyan hangerőn hallgatni a zenét, amely zavarhatja a többi napozót,

de az nem teljesen világos, hogy pontosan hogyan fogják meghatározni azt, hogy milyen hangerősség esetén lehet bírságot kiszabni.

Portugália legszebb falujáról eddig alighanem csak kevesen hallottak, de egészen elbűvölő ez a ház is, amely olyan mint egy Fernando Pessoa-vers.

(Forrás: Thrillist, Evening Standard, képek: Unsplash, Getty Images)

zenehallgatás | hangszóró | büntetés | portugália | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram