Close
Ebben az öt vidéki házban mennybe ment a meghittség

Ebben az öt vidéki házban mennybe ment a meghittség

Ha esetleg úgy alakulna, hogy ezen csodás kis házak valamelyikében kellene valahogy kihúznunk a járvány végéig, nem bánnánk. 

Csónakház, Toronto

Hajókon szállították a Kawagama-tavon ehhez a házhoz az összes építőanyagot a torontói Building Arts építészstúdió építészei. A tó úgy háromórányira fekszik Torontótól, a csónakházat még ott építették meg, majd utána szállították át a részeit és építették fel a szigeten.

A házban fa, acél és üveg csodás játéka csábít, az erdei és tóparti környezet pedig egészen idilli és tökéletes az intim, off-grid elvonulásra. Mindezt két emeleten élvezhetjük, gyönyörű belsőépítészeti megoldásokkal, a duglászfenyő melegségével, az acél vagányságával, az üveg horizonttágító csodájával.

Vízparti faház, Egyesült Államok

Nem egyszer énekeltük már meg az Olson Kundig építésziroda elképesztően luxus építészeti munkáit, most viszont egy házon belüli projektet mutatunk be, méghozzá a vezérigazgató, Alan Maskin saját nyaralóját. A házikó Washington államban, az Olympic-félszigeten épült még 1938-ban, amelyet az építész gyönyörűen felújított, és még egy extra emeletet is hozzáadott, de a régi, antik érzet azért csodásan megmaradt a kabinban.

A plafont és a falakat még mindig az eredeti duglászfenyő borítja, amelyet csak az új tetőrésznél alakítottak át kissé. A terek bútorozása és az összes enteriőr – a nagyon vicces kortárs alkotások mellett – a meghittség mennybemenetele: halljuk, ahogy ropog a tűz, érezzük a kanapé belesüppedős puhaságát, és a fa meleg, otthonos illatát.

Erdei faház, Svédország

A Kod Arkitekter építésziroda 210 négyzetméteres sötét dobozában a távol-keleti minimalizmus és elegancia, valamint a skandináv építészeti hagyományok egyesülnek.

A fekete homlokzatú otthon remekül illik bele a nordi fenyőbirodalomba, az enteriőr ugyanakkor tágas, letisztult és világos, élettől duzzadó. Gyönyörű játék ez a fehérrel és feketével!

Santiagomendi House, Spanyolország

Csodás kilátás és pasztelles letisztultság a két fő hívószava ennek a projektnek Spanyolországban. A Santiagomendi House névre keresztelt otthon egy domboldalra épült Astigarragában, és a Viscayai-öbölre tekint, tehát a gyönyörű kilátás is adott, a kétemeletnyi csodás dizájnért pedig a helyi építészirodát illeti a vállveregetés.

Az otthonban óriási ablakokon át és egy panorámateraszról is lehet csodálni az óceáni kilátást, de nem is kell mindig kifelé nézni, hogy elteljenek a lakók, ugyanis az enteriőr is kiváló csemege a szemnek. Az építészek minimális anyaghasználata és a pasztelles színpaletta meghitt és elképesztően letisztult végeredményben manifesztálódik.

Rezidencia az esőerdő lábánál, Brazília

Az amerikai Olson Kundig építésziroda tervezte Rio de Janeiro szélén, a Tijuca Nemzeti Park mellett ezt a betonlábakon álló villát. A száznegyven négyzetméteres rezidencia olyan, mintha a fák között lebegne: egyszerre csodálhatják lakói a sűrű flórát és faunát, miközben az épület egyáltalán nem bontja meg a természet harmóniáját.

A dzsungelben álló házat két betonláb tartja, melyek közül az egyik a házon belül kandallóvá, majd pedig kéménnyé válik. A földszinten alakították ki a konyhát és az étkezőt, ahol a beton mellett a fatextúrák is remekül érvényesülnek. Az emeleti szinten óriási ablakokon tekinthetünk ki: délről Rióra néz a ház, valamint az óceánra és a híres Krisztus-szoborra, bent pedig helyi terrakotta részleteket és egyéb, hagyományosan brazil burkolatokat találunk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: David Whittaker, Aaron Lietz, Mansberg.se, Xabier Aldazabal, Maíra Acayaba)

ház | meghitt | vidéki | lista | öt

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram