Megegyeztek az örökösök, elárverezik Giuseppe Verdi villáját

Giuseppe Verdi olasz zeneszerző a 19. század második felét és egyben élete nagy részét a szülőfalva, Busseto közelében található vidéki kastélyban, a Villa Sant'Agatában töltötte.

A villát az elmúlt évtizedekben részben nyaralóként használták a családtagok, részben pedig múzeum volt, amely sok operarajongót vonzott a világ minden tájáról. Most azonban megváltozhat a helyzet, miután az örökösök megegyeztek abban, hogy árverésre bocsátják az ingatlant.

A négy testvér között, akik Verdi unokahúgának, a saját lányaként nevelt Maria Filomena Verdinek a leszármazottai, már mintegy két évtizede zajlik a vita arról, hogy mi is legyen a házzal, amelyben sok, a zeneszerzőhöz kötődő tárgy található: könyvek, festmények és bútorok, sőt, a hírek szerint még az milánói szállodai ágy is itt áll, amelyben a géniusz az utolsó óráit töltette.

Mint a múzeumot irányító Angiolo Carrara Verdi elmondta, a mester azt szerette volna, hogy a házat továbbra is élet töltse be.

Hozzátette, hogy ő eddig tiszteletben tartotta ezt a kívánságát, és reméli, hogy ugyanígy az otthonaként tekint rá majd a leendő tulajdonos is, mert "nem válhat belőle pusztán kihűlt múzeum".

Viszont bármi is történjék majd az ingatlannal, a Verdi-rajongóknak nem kell kétségbe esniük, a környék ugyanis tartogat még a zeneszerző életéhez kapcsolódó látnivalókat. Megnézhetjük például a szülőházát Roncole-ban, ahol multimédiás tárlatvezetés, videovetítések és binaurális hangok segítségével ismerkedhetünk Verdivel.

Aztán ott van a Casa Barezzi, ahol mecénása látta vendégül a fiatal zeneszerzőt. Itt hátszott először nyilvánosan, és itt ismerkedett meg az első feleségével, Margheritával is, aki történetesen Barezzi lánya volt.

Végül Bussetóban található a Palazzo Orlandi, ahol Verdi Giuseppina Strepponival, a második feleségével még a házasságuk előtt élt három évig, 1848 és 1851 között. Ott írta a Luisa Miller, a Stiffelio és a Rigoletto című operáit. Ez a ház jelenleg nem látogatható, de ezért kárpótolhat a Villa Pallavicinóban lévő Giuseppe Verdi Nemzeti Múzeum, amely viszont tárt kapukkal várja a vendégeket.

Ha a nyáron te is eltöltenél néhány napot egy olasz villában, akkor kibérelheted például a Napsütötte Toszkánában szereplő, elbűvölő házat, ha pedig a zenei örökség mozgat meg, akkor ajánljuk figyelmedbe Madonna eladóvá vált luxusingatlanját.

(Forrás: The Mayor, képek: Villa Giuseppe Verdi/Facebook)

 

Villa Sant'Agata | Giuseppe Verdi | olaszország | árverés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom