Close
Ez a hat álomvilla teljesen elbűvölt minket az idén

Ez a hat álomvilla teljesen elbűvölt minket az idén

Nagyvárosi panoráma, nyugalom az erdő közepén, történelmi emlékek: Las Vegastól Tel Avivon át Skóciáig virtuálisan bejártunk néhány igazán egyedi házat, melyek bár mind földrajzilag, mind karakterükben nagyon különböznek egymástól, közös bennük a gondos tervezés és anyaghasználat, a kifinomult elegancia és a pihentető otthonosság.

Felhőkergető, Las Vegas

A Cloud Chaser (Felhőkergető) névre keresztelt villát a Brandon építészstúdió álmodta meg Las Vegasban, és elképesztő a panoráma nyílik belőle az egész városra és a természetre.

Az óriási, 539 négyzetméteres villa színpalettáját és anyaghasználatát a környező, köves sivatag és hegyek inspirálták, az egész otthont pedig átjárja földszínekkel megfuttatott luxus.

Caza Azul, Sao Paulo

A Studio MK27 építésziroda tervezte a Caza Azulra keresztelt házat Sao Paulo államban, Serra do Guararu természetvédelmi területen.

A négyszáz négyzetméteres ház szintjei kissé eltolva egymástól izgalmas dinamikát adnak az épületnek, ahol a kültér és a beltér fogalmai abszolút összemosódnak.

K House, Tel Aviv

Az izraeli Pitsou Kedem építészstúdió tervezte ezt a fantasztikus villát Tel Avivban egy olyan család számára, akik egy csendes házat szerettek volna, távol a város zajától.

A hófehér minimalizmus és az egyszerű, geometrikus vonalvezetés végeredménye pedig nem egy elidegenítő, hideg otthon, hanem egy légiesen könnyed és szép ház, bámulatos részletekkel.

Forte San Giorgio, Toszkána

Pazar felújításon esett át a toszkánai Capraián található, tizehatodik századi erőd, mely egy szikla tetejéről néz le a Tirrén-tenger lenyűgöző kék vizére.

Az ingatlan a modern esztétikát ötvözi az ódon környezettel, az eredmény pedig lélegzetelállító. A tizenegy hálószobás, tíz fürdőszobás épület három szárnya egy kis tér köré szerveződik, és a lakosztályok mellett két apartman is helyet kapott benne, valamint egy elegáns és világos társalgó gyönyörű boltíves mennyezettel, freskókkal és velencei tölgypadlóval.

Egy 19. századi villa Skóciában

Csodás projekt keretében egészült ki egy Glasgow közelében épült, 19. századi villa Skóciában a Loader Monteith építészstúdió jóvoltából. Az épület egy keramikus és építész számára készült, aki szerette volna, hogy munkastúdiója és a közösségi terek is a kertre néznének, valamint a modern kiegészítés illjen a meglévő, több száz éves épülethez. Küldetés tízpontosan teljesítve!

Az épületből üvegajtók nyílnak a kertre, az anyaghasználatban pedig nagyon ügyeltek az építészek, hogy az eredeti ház matériái, színei is megjelenjenek.

Cove Way House, Los Angeles

Sophie Guineau belsőépítész és a Los Angeles-i Enclosures Architects újította fel a Cove Way House névre keresztelt villát Los Angeles legpompább környékén, Beverly Hills-en.

Az egyszintes, pazarul stílusos ház még 1957-ben épült, most pedig a régi elemek megtartásával újult meg egészen gyönyörűen.

 

luxusvilla | legszebb | 2022 | álomvilla

FOLYTASD EZZEL

Bárki megszállhat abban a dubaji penthouse-ban, amiért még Beyoncé is rajong

Azonnal könnyű tavaszi napsütés jár át ettől a gyönyörű dizájnerháztól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram