Elon Musk pótolná a repülőutak egyik legfájóbb hiányosságát

Karnyújtásnyira kerültünk attól, hogy a levegőben is szörfölhessünk a világhálón.

Talán te is gondolkodtál már azon, hogy miért nincs még mindig ingyenes wifi a repülőgépeken. Könnyen lehet, hogy ez az eddig nehezen megoldhatónak látszó helyzet hamarosan változik.

Elon Musk vállalata, a SpaceX ugyanis más feltörekvő műholdcégekkel együttműködve dolgozik azon, hogy elterjessze a nagy sebességű internetet a kereskedelmi repülők fedélzetén, és a JSX chartertársasággal már szerződést is kötött arról, hogy

a Starlink műholdhálózat biztosítja a wi-fit a légicég repülőinek fedélzetén.

Első körben száz JSX-gépre telepítenek Starlink-terminálokat, és a szolgáltatást az év végétől vehetik igénybe ingyenesen az utasok. Ugyanakkor nem a JSX az egyetlen, ahol a starlinkes nettel kísérleteznek. Mint Ed Bastian vezérigazgató nemrég elárulta, a Delta Air Lines szintén teszteli a technológiát, ahogyan az korábban már néhány Gulfstream- és katonai repülőgépen is megtörtént.

A SpaceX 2019 óta mintegy kétezer Starlink-műholdat bocsátott alacsony Föld körüli pályára, és bár a hálózatot még nem építették ki teljesen, néhány országban már elő lehet fizetni a szolgáltatásra havi százegy euróért (körülbelül harmincnyolcezer forintért) egy ötszázötvenhárom eurós (körülbelül kétszázhatezer forintos), pizzásdoboz méretű terminál kíséretében.

Mint Elon Musk korábban elmondta, a Starlink-rendszer részeként a jövőben egy körülbelül negyvenkétezer műholdból álló konstellációt terveznek felbocsátani az űrbe.

Bár a szélessávú internetnek kulcsszerep juthat a szegénység és az egyenlőtlenségek felszámolásában, van olyan szeglete a fejlett világnak, ahol egy wi-fi router beszerzése bűncselekménynek számít.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Wikimedia Commons)

Elon Musk | starlink | Tesla | internet | wi-fi

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom