Amerikában összeálltak a szállodák az éttermekkel, és úgy tűnik, bejött nekik

A szállodai szobák kihasználatlanok, az éttermek zárva – a megoldás mindvégig ott volt az orrunk előtt.

Számos ötletes vagy szokatlan praktikát vetettek be a nehéz helyzetbe került éttermek az elmúlt hónapokban, hogy pandémiakompatibilis megoldást találva legálisan kijátsszák a világjárvány miatt bevezetett szabályokat.

A belgiumi Matthias and Sea például lakóautóban szolgálja fel a fogásait: a vendégek odagurulhatnak az étterem elé a saját járművükkel, vagy akár bérelhetnek is egyet, a felszolgálók pedig természetesen maszkban viszik ki a megrendelt ételt.

Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni, és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered: csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben. Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején, és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni a hotel elé, a szolgáltatás mindennap reggel nyolc és este hét között vehető igénybe. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik.

Itthon a Danubius Hotels által indított irodahotel, vagy room office szolgáltatás keretében szállodai szobát vagy lakosztályt bérelhet a vendég, ahol biztonságosan, nyugodt körülmények között dolgozhat, tárgyalhat vagy ebédelhet is üzleti partnerével. A nap végén pedig akár a szobához tartozó privát szaunában is lazíthat.

Az egyik legújabb ötlet egy philadelphiai étteremé, amely összeállt a hely fölött található szállodával, hogy annak üresen álló szobáiba szervirozza az ételt.

A Walnut Street Cafe hatvanöt dollárba kerülő menüjét további ötvendolláros szobadíj mellett vehetik igénybe a vendégek az AKA University City hotelben.

"Olyan kevés lehetőségünk volt a vendégek kiszolgálására, hogy azt mondtam: próbáljuk meg" – nyilatkozta Branden McRill, a Walnut Street Cafe társtulajdonosa. Az ötlet akkor vetődött fel, amikor a városban novemberben betiltották a beltéri étkezést. A vendégek egyébként – ha akarnak – akár egész éjszakára a szállodában maradhatnak. McRill szerint naponta átlagban hatvan vendéget fogadnak.

Hasonló koncepció mentén működik egyébként a brooklyni Le Crocodile, ahol száz dollárért háromfogásos menüt kínálnak az étterem feletti szálloda szobáiban, de Minneapolisban és Bostonban is találni ilyen jellegű opciót.

Bár ez a találmány drágább egy hagyományos éttermi szolgáltatásnál, de különleges élménynek számít és most egy olyan időszakot élünk, amikor az embereknek szükségük van ilyen sajátos impulzusokra. A vendégek értékelik ezt, és egyben gondolnak a nehéz helyzetbe került vendéglátósokra is, mert az egyik tulajdonos szerint a szállodaéttermekben sokszor a drágább bort rendelik, több borravalót adnak, ami pedig azt jelenti, hogy jól érezték magukat.

Ez is érdekelhet:
Hét gasztrotrend, amiért jövőre rajongani fogunk

Megnéztük, milyen változások várhatók jövőre a gasztronómiai életben.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Hotel Sacher)

 

.

amerika | szerviz | korlátozás | usa | hotel | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés