Close
Ebbe a két európai országba áramlott a legtöbb turista az idén

Ebbe a két európai országba áramlott a legtöbb turista az idén

Érdemes egy pillantást vetni az Eurostat adataira.

Ezek szerint Európán belül Olaszországban és Franciaországban töltötték el a nyaralók a legtöbb vendégéjszakát. Az összes rendelkezésre álló férőhely egyharmadát adta el ez a két ország, ami szám szerint 5,1 milliót jelent, ez pedig a legnagyobb arányt képviseli az EU-ban.

Spanyolország a harmadik helyre csúszott 3,8 millió férőhellyel, ami az összes ágy 13 százalékát teszi ki. A negyedik helyen Németországot találjuk 3,5 millió ággyal, majd Hollandia következik öt százalékkal, Horvátország, Ausztria és Görögország négy-négy százalékkal, majd Svédország, Lengyelország és Csehország jön 3 százalékkal.

Spanyolország, Somiedo Nemzeti Park

Az olasz statisztikai hivatal, az Istat adataiból az derül ki, hogy január és augusztus között a vendégéjszakák száma 74,7 százalékkal nőtt 2021-hez képest. Egy másik kutatás szerint

Olaszországba gyakran utaznak a turisták a gyógyfürdők és wellnessélmények miatt, de Róma is nagyon népszerű.

A kempingeket és turisztikai falvakat 2022-ben összesen 10 és félmillió turista kereste fel, ami 11 százalékos növekedés az előző évhez képest. A látogatók összesen 73 millió éjszakát töltöttek el. A vendégek 57 százaléka érkezett külföldről, ezen belül is az utazók 75 százalékát a Németországból, Ausztriából, Svájcból, Hollandiából és Dániából érkezők tették ki. Az eltöltött éjszakák átlagos időtartama 6,8 napról majdnem hétre nőtt.

Ha te is imádod Olaszországot, de elkerülnéd a tömeget, akkor ezt a csodás kisvárost érdemes felfedezned, ha pedig egy jót ennél, erre indulj!

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

 

úti cél | olaszország | utazás | turisták | legnépszerűbb

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram