Ez a koronavírus hatása a nőkre

Egy új tanulmány azt mutatja, hogy az emberek lényegesen többet isznak, mint a világjárványt megelőzően, a növekedés pedig kifejezetten drámai a hölgyek körében.

A RAND Corporation kutató- és elemző vállalat a pandémia első hullámában, a kijárási korlátozások ideje alatt készített felmérést az Egyesült Államokban, amelyből megállapították, hogy a koronavírus-járvány amerikai kirobbanása óta jelentősen megnőtt az alkoholfogyasztás mértéke.

Különösen igaz ez a nőkre, akik körében csaknem kétszeresére nőtt az italozás.

1540 megkérdezett, harminc év feletti válaszadókra vetítve az alkoholfogyasztás mértéke tizennégy százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A harminc és ötvenkilenc év közötti kérdőívet kitöltők esetében a növekedés jelentősebb, tizenkilenc százalék volt. A nők körében az alkoholfogyasztás drámaian, negyvenegy százalékkal emelkedett.

Bár úgy tűnhet, hogy az ivás egyszerű módja a koronavírus-járvány okozta stressz enyhítésének, az alkoholfogyasztás nem vezet sem testi, sem pedig lelki jólétéhez,

sőt, kifejezetten ronthat a depresszió tünetein, fokozhatja a feszültségérzetet, miközben a családi életre is káros hatással van.

"Az alkoholfogyasztás jelentős negatív következményekkel járhat az egészségre nézve, ezért a kutatásból nyert információk arra utalnak, hogy a járvány befolyásolhatja az amerikaiak testi és lelki egészségét" – mondta a kutatás egyik vezetője. Az eredmények azt is alátámasztják, hogy további vizsgálatok válnak még szükségessé, hiszen a világjárvány folytatódása miatt feltételezhetően továbbra is emelkedik majd alkoholfogyasztás, ez pedig befolyásolhatja a lakosság pszichológiai és fizikai jólétet.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay)

alkohol | pandémia | koronavírus | covid-19 | világjárvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom