Close
Ennél egyedibb Ferrarit nem találni most a piacon

Ennél egyedibb Ferrarit nem találni most a piacon

Tizenegy évvel ezelőtti terveket továbbgondolva és megvalósítva shooting brake Ferrarit épített meg a Vandenbrink Design. De mindössze egy példányt!

Annak idején nem sikerült megrendelőt találni a koncepcióra, most viszont a holland műhely egy Shooting Brake karosszériás V12-es Ferrari 612 Scagliettit szabadított az utakra.

Maga a Scaglietti a Ferrarik egyik legkecsesebb típusa, izgalmas ötvözete a múltból építkező megoldásoknak és a jövőbeli elképzeléseknek. Nevét a csodás járműveket alkotó modenai formatervezőről és autóépítőről, Sergio Scagliettiről kapta, aki az ötvenes és a hatvanas években az alumíniumkarosszéria gyártását finomította a tökéletességig, nem véletlen, hogy a Ferrari ennél a modellnél használt először teljes egészében alumíniumvázat és -karosszériát.

A shooting brake egy sportautó és egy gyors túraautó keverékének mondható. Az átépítéshez egy kiváló állapotú 2005-ös darabot vettek alapul, amelybe alig 29 ezer kilométert tettek bele.

Az átalakított modell tetejét meghosszabbították, hátsó ablakait a tetőre költöztették, az oldala pedig egy kis homorítást kapott. Az enteriőrben a legnagyobb változás a csomagtérben történt, ugyanis az utastérhez hasonlóan ez a rész is sötétebb bézs bőrborításban részesült.

5,7 literes, tizenkét hengeres motor dübörög a motorháztető alatt, amely 540 lóerős teljesítményét 7250-es fordulaton adja le.

Az egyedi kreációjú járműből tehát egyetlen egy darab létezik, ezért a vételárnál vastagon fogott a ceruza: 300 ezer euróért tudhatjuk a garázsunkban a valaha épített egyik legkülönlegesebb Ferrarit.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Uncrate)

példány | sportautó | 612 | egyedi | túraautó

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram