Close
Fine dining a levegőben? Ennél a légitársaságnál nem kérdés, hogy igen!

Fine dining a levegőben? Ennél a légitársaságnál nem kérdés, hogy igen!

A legjobb ételeket hozza el a török légitársaság, amit csak el tudunk képzelni a felhők felett.

Májusban a Turkish Airlines bejelentette, a nyolcórás vagy annál hosszabb távolsági járataikon visszatér a fedélzetükre a prémiumszakács-szolgáltatásuk. Az ételek egytől egyig a legmagasabb, éttermi minőségben készülnek a fedélzeten, a Repülő Szakácsok közreműködésének köszönhetően.

“Az elmúlt évben számos alkalommal módosítanunk kellett szolgáltatásaink körét az utasaink és alkalmazottaink egészségének és biztonságának védelme érdekében” – nyilatkozta a Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, M. Ilker Ayci. Hozzátette: díjnyertes gasztronómiai szolgáltatásuk és a Repülő Szakácsok programjuk a légitársaságot meg tudja különböztetni a többi szolgáltatótól, ezért külön öröm számukra, hogy séfjeik visszatérhetnek a levegőbe,

hogy még magasabb szintű repülési élményt kínáljanak a vendégek számára, valamint az utazást még kényelmesebbé és élvezetesebbé tegyék.

A légitársaság tájékoztatása szerint a repülő séfek csak a legjobb minőségű és legfrissebb alapanyagokat használják a főétkezések során. A menüben pedig megtalálható többek között az afyoni kajamak, a grillezett török ​​húsgombócok pirított cukkinivel, sült pirospaprikával és bulgur pilaffal, továbbá a török ​​ravioli is, melynek elkészítéséhez darált marhahúst, paradicsommártást és joghurtot is felhasználnak.

Az italkínálatban meleg és hideg italok, friss gyümölcslevek és Fly Good, Feel Good wellnessteák is választhatók, de a fedélzeten továbbra is meg lehet vásárolni a járványügyi szempontból fontos higiéniás kiegészítőket, így a maszkokat és a kézfertőtlenítőket is. Az étkezések ideje alatt természetesen a maszk eltávolítható, ezt követően azonban ismét szükséges a viselete.

A legjobb légitársaságok közé tartozó ausztrál Qantas Airways pedig nem először szervez különleges programot, korábban a Nagy-korallzátony és az Antarktisz fölé is elreptette a világot legalább repülőgépből látni vágyó utasait, mielőtt visszahozta volna őket a földre.

(Fotók: Turkish Airlines)

repülés | török | turkish airlines | utazás | fine dining

FOLYTASD EZZEL

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram