Close
Tíz gasztrotúra a kávé szerelmeseinek

Tíz gasztrotúra a kávé szerelmeseinek

Egy hely kávékultúrájának megismerése nagyszerű módja annak, hogy megértsük az ország hagyományait és történelmét.

A kávé számos kultúrának jelenti szerves részét, hiszen a koffeines ital elkészítésének módja a hagyományokat is tükrözi. Az utazók sok mindent megtudhatnak egy-egy úti célról, ha elmerülnek a helyi kávékultúrában, az elkészítés módjától a kóstolásig. A gasztrotúrák erre adnak nagyszerű lehetőséget – mutatjuk, merre érdemes elindulni.

Kávétúra Medellínben

Kolumbia a világ egyik legnagyobb kávétermelője. A Medellínből, az örök tavasz városából induló félnapos gasztotúrán az érdeklődők meglátogathanak egy biokávéfarmot, ahol megismerkedhetnek a termelés teljes folyamatával. A négy-öt órás program nagyjából huszonnyolcezer forintba kerül.

Török kávé élmény Isztambulban

A török ​​kávé egyedi ízzel, állaggal és elkészítési folyamattal rendelkezik. Az utazók félnapos isztambuli túrán ismerkedhetnek meg mindezzel a bazárban, majd végigjárják a város legnépszerűbb kávézóit is. Végül egy, a kávéfőzési folyamatáról szóló gyorstalpalót követően hivatalos tanúsítványt is kapnak a workshop elvégzéséről. A török kávé élményfőzés és kóstolón való részvétel körülbelül harminckétezer forintba kerül.

Costa Rica-i kávé- és csokoládékészítés La Fortuna közelében

A kávé Costa Rica egyik elsőszámú exportcikke. A North Fields Cafe által szervezett programon az érdeklődők részt vehetnek egy helyi idegenvezető segítségével tartott gasztrotúrán, ahol megismerhetik a kávé betakarítási, pörkölési és őrlési folyamatát egy, az Arenal vulkán közelében lévő farmon. A farmon termesztett kávé megkóstoltatása mellett a látogatók megízlelhetik az általuk termelt csokoládét is. A gasztrotúra nagyjából két és fél órát vesz igénybe, a jegyek tizenhétezer forint körül mozognak.

Különleges kávéműhelyek Bogotában

Azoknak a turistáknak, akik igazán szeretnének elmerülni Kolumbia kávékultúrájában, érdemes bejárniuk Bogotát, annak is a legjobb kávézóit, hogy megkóstolhassák a legjobb kávés italokat. A különleges műhelytúra három órán keresztül tart, a felnőtt jegyeket tizennégyezer forintért lehet megvásárolni.

Melbournei városnézés kávéimádó szemmel

Az ausztrálok nagyon komolyan veszik a kávékultúrájukat, Melbourne-ben pedig több ikonikus kávézó is működik, ahol az elkészítési folyamaton túl a világ legkülönbözőbb pontjairól származó kávékat is lehet kóstolni. A maximum háromórás, vezetett programon való részvétel huszonötezer forint körül mozog.

Vietnami kultúra és kávéfőző workshop

Két óra elegendő ahhoz, hogy megtanuljuk a legjobb vietnami kávé elkészítését, köszönhetően annak, hogy a workshop tulajdonképpen egy Hoi An-i mesterkurzuson. Ez a gazdag kulturális örökségekkel rendelkező vietnami város Hanoitól délre fekszik. A program során az érdeklődők megismerhetik a vietnami kávé különféle típusait és azok elkészítési módját, beleértve az egyedülálló tojáskávét is. A kétórás workshopon való részvétel kicsivel több, mint hatezer forintba kerül.

Stockholm Fika Tour

Svédországból nem lehet hazajönni anélkül, hogy megismernénk a helyi kávékultúrát, különös tekintettel a Fika tradíciójára. A Fika egy svéd hagyomány, aminek során egy kávézóba beülnek a svédek, hogy jót beszélgessenek barátaikkal, kollégiákkal, közben pedig kávét isznak és péksüteményt esznek. A stockholmi Fika Tour során négy-öt kávézót lehet végigjárni, ahol különböző süteményeket kóstolhatnak meg a résztvevők. A kétórás program részvételi díja huszonhatezer forint.

Seattle-i kávékultúra-túra

A világ egyik legnépszerűbb kávéláncának, a Starbucks-nak a szülővárosa két órás gasztrotúrát kínál a seattle-i Capitol Hill negyedben. A program sohán lehetőség nyílik különféle kávékülönlegesség megkóstolására, miközben bepillantást enged a hipszter kávézókba. A kétórás eseményen való részvétel huszonötezer forintba kerül.

Kávéceremónia Addis Abebában

Az Etiópiába látogatóknak kötelező részt venniük egy kávéceremónián, amelyek különböző rituálékon és hagyományokon alapul. A helyi piacok bejárása során egy olyan workshopon vehetnek részt, ahol nem csak a kézzel pörkölt kávé tradicionális elkészítését tanulhatják meg, hanem az etióp konyhába is bepillantást nyerhetnek. A három és fél órás gasztroeseményen közel hatvanezer forint a részvétel.

Blue Mountain városnéző túra a kávé körül

Jamaicába érkezve a turisták hajlamosak csak az üdülőhelyeken maradni, holott a helyi kultúra megtapasztalása sokkal izgalmasabb. Érdemes ellátogatni egy vezetett útra keretében a Kék-hegységbe, ahol az ország történelméről mezőgazdaságáról is hallhatnak érdekességeket. Ezután a látogatók felkeresik a Devon House-t, ahol kávét és isteni fagylaltot fogyaszthatnak. A félnapos program részvételi díja a transzferekkel együtt százharmincezer forint.

(Forrás: The Travel, fotók: Getty)

nagy sztori | kávébab | kávéfőzés | kávé | arabica kávé

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram