Gerendai Károly a járvány közepén megnyitotta új éttermét

A Nudli a magyar tészták Wakandája.

A Costesnek idén felemás sikere volt a nyitásokkal. Tavasszal ott voltunk a Costes 10. születésnapjára rendezett vacsorán, a járvány miatt egy héttel később bezártak. Májusban sikerült megnyitniuk a Lupa Beachet, ősszel pedig már megkaptuk a meghívót a Costes csoport új helyének, a Rumournak a megnyitójára, de a második hullám és az újabb korlátozások miatt ez sem történt meg. Most viszont újabb sikeres fejezethez érkeztek: megnyitott a klasszikus hazai főtt tésztaételeket magasba emelő fast casual étterem,

a Nudli.

Paradicsomleves betűtésztával

A Jókuti András gasztroblogger ötletéből indult tésztakantin missziója nem kevesebb, minthogy friss, kompromisszumokat nem ismerő verzióban mutassa be a magyar konyha kedvenc tésztaételeit első körben a hazai közönségnek, majd később, a vírus elvonultával a turistáknak éppen úgy, ahogy azt nagymamáink konyhájában ettük utoljára. Nem titkolt célunk, hogy az igazi, kizárólag friss, minőségi alapanyagokból készülő, gyúrt tészta újra a neki megfelelő helyre kerüljön.

Krumplis tészta

“Nagy fantáziát láttam a Nudliban, hiszen a kevesek által elérhető fine dining szektor után végre lehetőségünk nyílik olyan éttermet nyitni, ahol tömegeket tudunk megszólítani. Különösen kedves a szívemnek, mert gyermekkorom nagy kedvenceit látom újra az étlapon. Egyfajta küldetésnek tekintjük a hagyományok ápolását: unikális hazai fogásokról van szó, amelyeket ebben a koncepcióban igyekeztünk a Costes szakmai tudását és a legjobb alapanyagokat ötvözve, mégis mindenkinek elérhető árakon megvalósítani” – mondta Gerendai Károly társtulajdonos.

Káposztás cvekedli kacsacombbal

“Fantasztikus tésztaételeink vannak, amikről a világ nagy része semmit sem tud, pedig a tészta egy univerzális szeretetnyelv, Ázsiától Amerikáig mindenhol értik és beszélik. Ideje megmutatni, hogy milyenek ezek az ételek kiváló alapanyagokból, gondosan elkészítve. Persze mindenkinek szigorú elképzelései vannak arról például, hogy milyen egy tökéletes túrós csusza, mi rengeteg kísérletezés és kóstolás után büszkén prezentáljuk az általunk legjobbnak gondolt formájában” – tette hozzá Jókuti András ötletgazda-társtulajdonos.

Túrós csusza

Az étlapon olyan édes kiválóságok mellett, mint a mákos nudli vagy a vargabéles természetesen szerepel a magyar konyha egyik legkedveltebb sós tésztája, a túrós csusza, de a várakozások szerint nagy sikernek örvend majd az amúgy legkedvezőbb árú krumplis vagy káposztás tészta is. Terítékre kerülnek továbbá olyan elfeledett különlegességek is, mint a Kövi Pál által az Erdélyi lakoma című könyvben közreadott szombatos rakott bárány vagy a cigány konyha egyik klasszikusa, a lecsós galuska.

Mákos nudli

Az önmagukban is kiváló tésztaételekhez különféle feltételek választhatók, a sült kolbásztól a konfitált kacsacombig. A szelekciót előételek, levesek, desszertek teszik teljessé, amelyek a pandémia alatt a tésztákkal együtt stratégiai partnerük, a Wolt jóvoltából jutnak el az otthonokba, vagy személyesen átvehetők az Október 6. utcában található üzletben.

Somlói galuska

A főételek adagjai méretesek, és korrekt, jól dizájnolt csomaglásban érkeznek. A túrós csusza nagy közönségkedvenc lehet, a somlói galuska már most zseniális, és nagyon sanszos, hogy mindneki megtalálja majd a kedvencét. Mivel igazi hazai klasszikusokról van szó, amelyek gyakran előfordulnak átlagos magyar háztartásokban, nehéz eset olyan fogásokat készíteni, amelyek mindenkinek egyformán bejönnek. Hogy egy példával szemléltessük: a túrós csuszát mindenki úgy szereti, ahogy azt gyerekkorában megszokta, és ha a Nudlié nem pont olyan, nem feltétlenül fog betalálni nála – ettől persze a Nudli csuszája még remek. Nem árt tehát kicsit nyitott mindsettel állni az amúgy ízletes fogásokhoz.

Nehéz helyzetben nyitott meg a Nudli, van még mit csiszolni rajta, de örülni kell, hogy egy új hely nyitott, szóval sok sikert, Nudli!

tészta | gyorsétterem | gerendai károly | nudli | nagy sztori | jókuti andrás

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés