Gordon Ramsay a legendás francia séf, Georges Auguste Escoffier előtt tiszteleg új londoni éttermében, amelyet a Savoy szállodában nyitott meg.
A Restaurant 1890 névre hallgató étterem arról az évről kapta a nevét, amikor Escoffier először kezdett el főzni a Savoyban. A csupán huszonhat férőhelyes étterem kizárólag kóstolómenüt kínál, a fogásokat pedig a legendás séf munkássága ihlette.
Az étterem a londoni Savoy ikonikus bejárata felett található és ez Ramsay harmadik étterme a szállodában a The River és a Savoy Grill mellett. A főszakács James Sharp, akivel Ramsay hosszú ideje dolgozik együtt.
Escoffier 1898-ban hagyta el a Savoyt miután csalással vádolták, addigra azonban olyan zseniális ételek fűződtek a nevéhez, mint a Peach Melba vagy a Melba Toast. Világszerte ismertté tette a tradicionális francia főzési eljárásokat, de jelentős változásokat hozott konyhai munkába is.
(Forrás: Finedininglovers.com, fotók: Restaurant 1890)
étterem | london | savoy | ramsay | Gordon Ramsay | restaurant 1890
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!