Hogy milyen a tökéletes vacsora a rohanós hétköznapokban? Gyorsan elkészül, kevés alapanyagot igényel, elképesztően finom, és még a szemet is gyönyörködteti. Erre mutatunk öt remek alternatívát.
Rizottó
Jamie Oliver egyszerű konyhai tippjeinek segítségével otthoni körülmények között is éttermi színvonalú rizottót tudunk készíteni. Zseniális receptjeinek köszönhetően igazán egyszerűen elkészíthető a gombás és a tenger gyümölcseis változat is. Míg előzőhöz vargányára, utóbbihoz garnélára és kagylóra van szükségünk.
És természetesen a rizottórizsre, ami nélkül nem is érdemes nekivágni a főzésnek.
Paella
Spanyolországban igen változatos módon készítik el a rizses húsukat, azaz a paellát. Van, amikor csirkehúsra, van, amikor tenger gyümölcseire épül.
A chorizo kolbászos változat mindössze harminc perc alatt megvan, ráadásul annyira egyszerűen elkészíthető, hogy még a kezdő szakácsok sem fognak kudarcot vallani vele.
A titka a jól megválasztott chorizo, amit tényleg nem szabad kispórolni belőle.
Spanakopita
Minden népnek megvan a maga pitéje. Míg mi általában gyümölcsökkel készítjük, addig a Földközi-tenger partvidékén sós változatban, helyi alapanyagok felhasználásával sütik meg.
Messze a legnépszerűbb töltelék az, amit a spenakopita is tartalmaz: a spenót és a feta. A görögök bármelyik napszakban előszeretettel fogyasztják, akár reggelire is. A sós pitékbe azonban alapvetően bármi kerülhet, készülhet hússal, sajttal, cukkinivel, paradicsommal is.
Skót tojás
A skót tojás sok szempontból hasonlít a Stefánia vagdaltra, aminek a magyar gasztronómiában nagy hagyománya van. A brit változat a nevét nem a skótokról kapta, hanem arról a helyről, ahol elsőként készítették.
Az eredeti recept szerint a tojásokat halpéppel borították, nem pedig darált hússal, mielőtt zsemlemorzsába hempergették és megsütötték. A skót tojás elkészítése nem túlságosan bonyolult, arra azonban nagyon kell ügyelni, hogy az étel akkor finom, ha a tojássárgája kissé még folyós állagú.
Clafoutis
A tökéletes tejes pite elkészítése éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.
A clafoutis belseje krémesen lágy, könnyű, és minden falatja garantáltan elrabolja a szívünket.
(Fotók: Getty Images, Unsplash)
gyors recept | recept | könnyű recept | könnyű étel | gyors étel
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!