Close
Ebből a három hotelből nagyon nehéz lenne kijelentkezni

Ebből a három hotelből nagyon nehéz lenne kijelentkezni

Ritkán fordul elő, hogy egy szálloda miatt keresünk fel egy várost, de ezek a bostoni, budapesti és amszterdami hotelek azok közé tartoznak, melyek önmagukban sem akármilyen látványosságot, és hozzá egyedi élményt kínálnak.

Liberty Hotel, Boston

A Charles Street-i börtön Boston egyik történelmi jelentőségű épülete, falain belül néhány évtizeddel korábban még elítéltek laktak. Jelenleg azonban tehetős szállóvendégek érkeznek – méghozzá önszántukból –, hogy megszállhassanak a stílusosan Liberty Hotel névre keresztelt luxushotelben. Boston híres, börtönből kialakított szálláshelye alapos átalakításon esett át, de arra is ügyeltek a munkálatok során, hogy néhány jellemző motívumot megőrizzenek az épület eredeti mivoltából, így több cellát meg is hagytak a csupasz téglafalakkal és rácsos ablakokkal együtt.

A cellák maradványait a szálloda előcsarnokában levő bárban is megfigyelhetjük, illetve a régi futóhidak jelenleg a központi átriumot ölelik körbe. A hotelben 298 szoba és lakosztály található, amelyek lenyűgöző kilátást kínálnak Boston belvárosára.

Párisi Udvar, Budapest

A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével történt a Ferenciek terén található épületen. A száztíz szobás butikhotel az amerikai Hyatt Hotels Corporation The Unbound Collection by Hyatt márkájához csatlakozik, mely a szállodaiparban világszerte egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal csalogatja a vendégeket. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

Az épületben száztíz, kényelmet kínáló, tágas, a nemzetközi Hyatt-előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül tizennyolc lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia. A legfelső szinten elhelyezkedő, 130 és 290 m2 alapterületű, tágas terekkel rendelkező és kifinomult eleganciával berendezett Budapest és Paris rezidenciák teraszairól lenyűgöző kilátásban lehet gyönyörködni. A prémium kategóriájú szobák vendégei a Club Lounge kényelmét és szolgáltatását is élvezhetik.

A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig egy bárrá alakul, ahol koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek.

Az étterem pedig a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel.

Hotel Sweets, Amszterdam

Amennyiben testközelből szeretnénk átélni Amszterdam közismerten különös nyüzsgésének hangulatát, az egyik legjobb, amit tehetünk, ha a csatornák mentén kialakított fejedelmi kis házikók egyikében foglalunk szállást. Ezek a kis épületek még az 1600-as években debütáltak elsősorban a hajóforgalom ellenőrzésére, napjainkban viszont jó néhány ház kihasználatlanul tengette mindennapjait. A SWEETs Hotel projekt keretében az üresen álló hídházakat prémium lakosztályokká alakították át,

mindegyik sajátos, elbűvölő karaktert és egyedi dizájnt kapott, nem találunk köztük két egyformát, ellenben tökéletes helynek tűnnek egy (vagy több…) kellemes vízparti este eltöltéséhez.

A kis házakban divatos és modern körülmények várják a vendéget, aki így autentikus körülmények között kaphat jókora adag hamisítatlan Amszterdam-élményt. A ráncfelvarráson átesett bájos kis hídházak különböző építészeti stílust képviselnek. Ugyanúgy találunk közöttük a város északi részén felhúzott háromemeletes lakosztályt, mint az 1950-es években épült kis házikót is, tehát lényegében a SWEETs Hotel elmeséli Amszterdam felépítésének történetét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Liberty Hotel, Bódis Krisztián, Sweets Hotel)

történelmi | usa | fejedelmi | szállás | hollandia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram