Close
Hat budapesti hely, ahol nagyon éltük az idei koktélszezont

Hat budapesti hely, ahol nagyon éltük az idei koktélszezont

Koktélszezon mondjuk állandóan lehet, mert a fővárosi helyek igencsak kitettek magukért ebben az évben (is) és minden évszakhoz, hangulathoz, pillanathoz vagy alkalomhoz kreáltak mutatós italokat. Mutatjuk a kedvenceinket. 

Leo Bistro

Úgy tűnik, a Leóban valamilyen kreatív szupererő birtokában lehetnek, ugyanis a csapat megint valami ötletdús dolgot alkotott. Persze, ez senkit nem ért meglepetésként, hiszen Dreghiciu Gáborék bizonyos időközönként feltekerik az őrlángot és belobbantják a budai báréletet.

Így történt ez most is, igaz, ezúttal nem a koktélok otthonának számító rooftopon, hanem a Hotel Clark földszintjén. December elején debütált az ott található Leo Bistro klasszikus bárjának hét italból álló új signature koktéllapja, melyet öt kristály és egy japán spirituális vízkutató megfigyelései inspiráltak.

Kaa

Mielőtt bárki felsóhajtana, hogy „ah, egy újabb koktélbár, remek”, annak az lenne a válaszunk, hogy még mindig nincs belőlük elég.

Az italok tekintetében a kulcsszó a mixology, egy trendy buzzword, ami vagy jelent valamit egy adott hely esetében, vagy nem. Itt szerencsére jelent, remek, kiegyensúlyozott italokat kóstoltunk, és ugyan nem ittuk végig az itallapot (ki tesz ilyet?), amiket kóstoltunk, azokra meghatottsággal a szívemben gondolok vissza.

 

A Pisco Sour ilyen, vagy az egyik signature koktéljuk, az En Fumo is, amely nevéhez illően füsttel töltött bura alatt érkezik.

Blue Fox

A hazai bárvilág elitjébe tartozó és nemzetközi szinten is egyre elismertebb Blue Fox The Bar újabb izgalmas és kortárs koncepcióval jelentkezett.

A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. Kilenc új, egyedi ízvilágú, elegáns koktél került a bármenübe, köztük ismert klasszikusok, mint például a Negroni, a Naked and famous vagy a Bloody Mary újító verziója.

St. Andrea Wine&Skybar

Kreatív kártyajátékkal mutatja be a világ legizgalmasabb gin-tonik variációit a St. Andrea Wine&Skybar: a The Gin Journey paklija tizenkét kártyával utaztat végig a világtérképen, miközben a változatos GT-variációkat élvezheted.

A tizenkét ital az ajánlatban egy kártyapakliként kérhető, melynek lapjain érdekességek olvashatók a Japánból, Olaszországból, Franciaországból vagy éppen magyar közönségkedvencekből álló ginekről – a magyar és angol nyelven elérhető kártya mesél az ízvilágról, fűszerezésről, de az elkészítés módjáról is. A paklihoz egy világtérkép is jár három javasolt tematikus útvonallal, de bízhatjuk magunkat pusztán a szerencsére is és húzhatunk a pakliból.

White Raven

A Mátyás templom tőszomszédságában elhelyezkedő, Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének tetején, a liftből kilépve elénk táruló város látványa olyan élményt kínál, amit nehéz felülmúlni. A White Raven skybar & lounge pazar panorámája mellett a különleges koktélok, ételkínálatok és hangulatos dizájnmegoldások együttesen okoznak gyönyört.

Budapest olyan pillanatai és színei mutatkoznak meg innen, melyek mostanáig rejtve maradtak a szem elől.

A kínálatot illetően a bárételeket és főként a koktélokat húzták alá vastaggal a menüben. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktélok esetében nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat.

Gin Corner Bar

Huszonkét ország, nyolcvanhárom-féle kézműves prémium minőségű gin párlatait kínálja a belvárosi hely.

A Gin Corner Bar a Hendrick’s gin központja, ahol a limitált ízekkel és kiszerelésekkel készülnek. A repertoárban szerepel a tokaji VII Hills, amely a legmagasabb “Master” elismerését nyerte el a világ legrangosabb versenyén 2020-ban.

A tematikus báron belül három egység különül el: a hely lelke a cseresznyefa-virágos misztikus bár, amelynek a Hendrick’s rózsa zuhataga biztosít egyedi hangulatot és a különleges látvány mellett, a helyszín hangulatához kreált enteriőr parfüm is erősíti a szokatlan, mégis kellemes életérzést. A “Do it yourself” galérián a vendég maga készítheti el a gin tonic-ját (G&T) az általa választott prémium hozzávalókból és a különleges fűszerekből.

(Fotók: Leo Bistro, Blue Fox, Panamy, Kiss Bálint – Kaa, St. Andrea, White Raven, Gin Corner)

 

koktél | budapest | kedvenc | white raven | 2022

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram