Figyelmeztet az amerikai hatóság: nem minden csomagot szabad átküldeni a reptéri szkenneren

A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) azt kéri az utazóktól, hogy ne hagyják benne kedvenceiket a hordozóban, amikor az átmegy a röntgenszkenneren.

Mint a TSA szóvivője elmondta, semmilyen élőlényt nem jó kitenni feleslegesen a sugárzásnak. De akkor hogyan lehet átvinni az állatokat az ellenőrzésen? A hivatal kampányt indított, amelyben bemutatja.

A kutyákkal az embernek könnyebb dolga van, mert nyugodtan kiveheti őket a hordozóból, miután azt feltette a szkennerhez vezető platformra. Amíg a hordozó átmegy a gépen, az ember a kutyájával átsétál a fémdetektoron, majd visszateheti az állatot a dobozába.

A macskákkal viszont már nehezebb a helyzet, mert ha a gazdi óvatlan, akkor a jószág akár ki is ugorhat a helyéről.

Az ilyen esetek elkerülésére a privát átvilágítószobát ajánlják: ilyenkor a hordozóban lévő állattal együtt lehet átmenni a fémdetektoron.

Ezután viszont az egyik biztonsági emberrel egy külön helyiségbe kell menni, ahol ki kell vennünk a kedvencünket, hogy szemügyre vehessék, valamint, hogy ez idő alatt egy másik alkalmazott átvezethesse az üres hordozót az átvizsgáláson. Miután a doboz visszaérkezett, visszatehetjük a cicust, és mehetünk tovább a megszokott módon.

Úgy tűnik, a közlekedési vállalatok is egyre tudatosabban viszonyulnak a háziállatokhoz, amit ez a példa is jól szemléltet, de mi is figyelhetünk a kedvenceink igényeire az utazás közben.

(Forrás: Travel Awaits, képek: Getty Images)

amerikai egyesült államok | kutya | háziállat | közlekedésbiztonsági hivatal | biztonsági ellenőrzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom