Eldőlt, mi lesz a sorsa a létszámkorlátnak Európa egyik legforgalmasabb repterén

Sokan várták már, hogy mit lép a Heathrow október 30-án, amikor lejár a napi utasszámra vonatkozó limit.

Most pedig a reptér bejelentette, hogy a téli menetrendi időszakban már nem korlátozza a naponta kiszolgálható utasok mennyiségét. Ugyanakkor hozzátette, hogy a légitársaságokkal egyeztetve célzott intézkedési tervet dolgoz ki például a karácsony előtti időszakban várható utasszámcsúcsok kezelésére.

Ez egy ösztönzőrendszer segítségével a kevésbé zsúfolt időszakokra terelné a forgalmat,

így igazítaná a keresletet a kapacitásokhoz, a tumultus és az utolsó pillanatos járattörlések elkerülése érdekében.

A Heathrow 18 millió utast szolgált ki a nyári időszakban, ez a legtöbb az európai légikikötők között, mindezt annak ellenére, hogy, mint a reptér közleményében írta, a járvány alatti korlátozások keményebben érintették a londoni hubot, mint a nagy európai riválisokat.

Az üzemeltető várakozása szerint 2022-ben 60-62 millió utast szolgál ki a légikikötő, amely bár jelentős erősödés, 25 százalékkal még elmarad a járvány előtti 2019-es év forgalmától.

Az előző két évhez hasonlóan az ideit is veszteséggel zárja a cég, és noha annak mértéke jelentősen kisebb lesz, a vállalat idén sem fizet osztalékot a részvényeseknek.

A globális gazdasági válság, az ukrajnai háború, valamint a járvány hatásai miatt az üzemeltető szerint még évekig nem valószínű, hogy az egyes csúcsidőszakokat kivéve a kereslet és a forgalom eléri a pandémia előtti szintet. Ugyanakkor Heathrow arra törekszik, hogy képes legyen kezelni a csúcsidőszakokat, amihez 25 ezer dolgozó felvétele és betanítása szükséges a reptér ökoszisztémájához tartozó cégeknél.

Idén egyébként ezek lettek Európa legjobb repterei, és az is kiderült, hogy melyik légikikötő fejlődött a legnagyobbat ebben az évben.

(Forrás: Airportal, képek: Getty Images)

létszámkorlát | heathrow | napi limit | london | utasszám

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom