Close
Erre számíts, ha májusban Londonba készülsz

Erre számíts, ha májusban Londonba készülsz

A Heathrow biztonsági személyzete többek között a koronázási hétvégére is sztrájkot tervez.

A dolgozókat képviselő szakszervezet a május 4. és 10. közötti valamint a május 25. és 26. közötti időszakra hirdetett munkabeszüntetést, és úgy vélik, hogy ezért a május 6-i koronázásra érkező több millió utasnak fennakadásokra kell számítania.

A Heathrow azonban közölte, hogy a repülőtér zavartalan működését az előző sztrájk során is sikerült biztosítani, amely mintegy 1400 biztonsági alkalmazottat érintett.

A forgalmas húsvéti hétvégén tartott munkabeszüntetések a kizárólag a British Airways által használt 5. terminál dolgozóit érintették. A légitársaság a korábbi sztrájknapokon a járatok mintegy öt százalékát törölte, és leállította a jegyértékesítést is.

Sharon Graham, a Unite szakszervezet főtitkára a vita eszkalálódására számít, és úgy véli, hogy a fennakadások egész nyáron folytatódni fognak.

Van egy különleges túra a londoni Westminster Apátságban, ami közvetlenül III. Károly király május 6-i koronázásának legfontosabb pontjára visz el – feltéve, ha leveszed a cipődet. Ez az elegáns londoni hotel pedig öt és félmillió forintos koronázási csomagot kínál.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

sztrájk | biztonsági személyzet | reptér | koronázás | heathrow

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram