Close
Imádjuk a tavaszt, imádunk utazni is, úgyhogy mutatunk öt célpontot áprilisra!

Imádjuk a tavaszt, imádunk utazni is, úgyhogy mutatunk öt célpontot áprilisra!

A tavasz elszabadult. Napsugarak simogatják az arcunkat, miközben Vivaldi Négy évszakjá-t fütyörészve andalgunk a réten, majd kisbárányokat ölelgetünk – ha ilyen idilli pillanatokat nem is, de öt úti célt tudunk mutatni áprilisra.

Kiotó

Nyilvánvalóan nem tudunk tökéletesebb tavaszi célt ajánlani Japánnál. A cseresznyefa-virágzás miatt április elejétől a hónap közepéig pompázatos színekbe öltözik az ország, ami persze egyet jelent a turisták beözönlésével,

de a látvány, amit például Kiotóban kapunk, megéri a zsúfoltság okozta kényelmetlenséget.

A modernség és az ősi hagyományok elegyét adó Kiotó egyébként nemcsak a tízezer szentély városa (az Aranypavilon látványától egészen biztosan ledöbbenünk), hanem a japán kultúra ikonikus alakjainak, a gésáknak egyik központja is, bár ők teaházakban lépnek fel, ahová csak ajánlásos alapon lehet bejutni.

Tucson

Akik odavannak az Államokért, azoknak a bakancslistás helyek közé tartozik a vadnyugat, ezenbelül pedig a Saguaro Nemzeti Park. Ugyan nem feltétlenül sorolható az ország legismertebb és legnépszerűbb nemzeti parkjai közé,

de ha azt mondjuk, ott találjuk azokat az óriási kultikus kaktuszokat, melyek a nyugati Amerika szimbólumai lettek, mindjárt más a helyzet.

Számos hegyikerékpáros és túraösvény kanyarog a különleges vidéken, ha pedig egyedi élményre vágyunk, a szomszédos Tanque Verde Ranchet érdemes felkeresnünk, ahonnan vezetett túrákon járhatjuk be a lélegzetelállító sivatagi tájat, plusz lovagolhatunk, bringázhatunk, a kellemes fáradalmakat pedig a LaSonora Spában pihenhetjük ki.

Sevilla

Nyáron elviselhetetlen a hőség, úgyhogy Spanyolország negyedik legnagyobb városát tavasszal a legjobb bebarangolni, amikor a narancsvirágok illatát már érezni a levegőben. Csodaszép és változatos stílusú épületekre, klasszikus mediterrán hangulatra számíthatunk Sevillában, no meg persze zsizsegő éjszakai életre.

Legfontosabb látnivalója talán a Parque de Maria Luisa, ahol rengeteg madár, szökőkút, szobor és tó társaságában sütkérezhetünk a napfényben, továbbá szintén a kihagyhatatlan kategóriába tartozik az óváros és az ott látható Metropol Parasol, amely a világ legnagyobb, fából készült építménye.

Párizs

Lehet, hogy nem a legeredetibb választás, de Párizzsal nem lehet mellétrafálni, különösen nem tavasszal. Most hagyjuk a kötelezőket, hiszen a legfontosabb látnivalókat álmunkból felkeltve is kívülről fújjuk, úgyhogy inkább a város romantikusabb oldalát közelítsük meg áprilisban, és töltsük el a napot valamelyik parkban baguette-et és sajtot falatozva, finom francia borokat kortyolgatva.

A Luxemburg-kert vagy a Monceau Park ideális helyszín egy kis félreeső piknikre, de a Tuileriákban vagy kicsit távolabb a várostól, a Parc de Sceaux-ban is romantikázhatunk – utóbbi helyen virágzó cseresznyefák árnyékában.

Riga

Egy kis közép-kelet európai romantikáért nekünk sem nem kell a szomszédba mennünk, ha viszont a kontinens keleti végének lenyűgöző szépségeit keressük, a Balti-államokban érdemes tennünk egy próbát.

A lett főváros egyik előnye, hogy minimális energiával bejárhatjuk a fő látnivalóit (kihagyhatatlan a világ egyik legnagyobb szecessziós negyede), bár szívünk szerint el sem hagynánk a macskaköves utcákkal borított óvárost, az UNESCO Világöröksége alá tartozó Vecrigát. A Daugava-folyó torkolatánál fekvő Riga az egyik legélhetőbb nagyváros, tele van zöld területekkel, bájos parkokkal, az egész tiszta, rendezett és precíz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom