Ezért csomagolj mindig valami szokatlant a bőröndödbe

Peter Drummond, a SITA légi közlekedési informatikai szolgáltató poggyászosztályának vezetője elmondta, miért érdemes mindig valami egyedi dolgot is betenni a feladott poggyászba.

A magyarázat valójában egészen banális: ha elveszik a csomag, sokkal nagyobb valószínűséggel találják meg, ha be tudják azonosítani valamiről, ami más, hasonló bőröndökben valószínűleg nem található meg.

Ilyen lehet például egy plüssjáték vagy egy szokatlan ruhadarab, amivel a légitársaság rákereshet az adott tárgyra az adatbázisában.

A szakértőnek ugyanakkor további tippjei is vannak: úgy véli, érdemes például az útiterv leírását is betenni a bőröndbe a szálloda címével, így a nyaralás alatt könnyebben elérik az utast, és akár a bőröndöt is elküldhetik neki. A poggyászcédulák ugyanis könnyen leszakadhatnak.

Érdemes lehet még a bőröndre élénk színű szalagot kötni vagy eleve mintát választani, ami kiemelkedik a tömegből. Gyakran ugyanis azért vesznek el vagy kerülnek vissza késve a csomagok, mert pont úgy néznek ki, mint valaki másé, és tévedésből más viszi el őket.

Érdemes lehet emellett még lefotózni is a táskát kívül és belül is, és a nyomkövetők használata is segíthet abban, hogy biztonságban tudjuk a poggyászunkat.

Az sem mindegy ugyanakkor, hogy milyen bőrönddel utazunk, és olyan légitársaság is van, amely lebeszélné az utasokat a nagy poggyászokról.

(Forrás: The Sun, képek: Getty Images)

poggász | szokatlan | utazás | tippek | bőrönd

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom