Close
Óceáni szaunázásra csábítják az embereket Brit Kolumbiában

Óceáni szaunázásra csábítják az embereket Brit Kolumbiában

A Vancouver-szigeten található Clayoquot Sound igazi paradicsom azoknak, akik Kanada “nagy ötösét” szeretnék látni.

Kanada legnyugatibb tartománya nemcsak a világ egyik legfestőibb vidéke, de a hatalmas, érintetlen vadon szinonimája is. A Csendes-óceán partján, a Vancouver-szigeten található Clayoquot Sound igazi paradicsom azoknak, akik Kanada “nagy ötösét” szeretnék látni: bálnát, medvét, oroszlánfókát, tengeri vidrát és fehérfejű rétisast.

A természeti élményekért már önmagában is megéri oda ellátogatni, a Tofino Resort + Marina azonban emeli a tétet, legutóbb egy mindentől távol lebegő szaunával egészítette ki a szolgáltatásait.

Az üdülőközpontból hajóval huszonöt perc alatt érhető el a cédrusból készült építmény, melyből

a padlótól a mennyezetig érő ablakok nyitnak tökéletes kilátást a festői környékre,

emellett beépített függőágyak és szabadtéri kandalló emelik az élményfaktort. A szaunázások között a vendégek a Csendes-óceán sós vizébe csobbanhatnak, ha pedig végeztek, SUP-deszkán fedezhetik fel a hely érintetlen természeti szépségeit.

Mivel a helyszínen nincs térerő, a vendégek rádión érhetik el a kísérőt, aki egyébként a kapitánnyal együtt a közelben marad a hajón. A hatórás élmény ára nyolcszáz kanadai dollárnál (mintegy kétszázezer forintnál) kezdődik, és bármely évszakban igénybe vehető.

Tofino városa ötórás, festői utazással érhető el Vancouverből, vagy egyórás hidroplános repüléssel a Harbour Air légitársasággal.

Bár azt gondolhatnánk, hogy a vízi szauna nem éppen elterjedt tartozéka a természetben történő kikapcsolódásnak, úgy tűnik, egyre több helyen láthatunk rá példát, akár rögtön Brit Kolumbiában, de ennél jóval közelebb is.

(Forrás: travelandleisure.com, képek: tofinoresortandmarina.com, Unsplash)

vadon | szauna | tofino | kanada | csendes-óceán

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram