Ezekben a városokban kell a legtöbbet fizetni egy éttermi vacsoráért

Finomakat enni az élet egyik legnagyobb örömét jelenti, de a világ étkezési szempontból frekventáltnak mondott városaiban néha bizony felszaladhat a szemöldökünk a számla megérkezésekor.

Európában óriási különbségek vannak az éttermi árak között – egy tányér tapas Londonban például akár két spanyolországi fogásnak megfelelő összegbe is kerülhet. A FerryGoGo új tanulmánya éppen ezért ahhoz nyújt némi támpontot, hogy tudjunk előre tervezni, mert utánanézett, hogy a kontinens mely városaiban számít a legdrágábbnak egy éttermi vacsora.

Nem túl megdöbbentő módon az első helyet – holtversenyben – két svájci város, Zürich és Genf tudhatja magáénak. Egy háromfogásos vacsora két személyre átlagosan 123,62 eurót (kb. 48 ezer forintot) kóstál ezeken a helyeken.

Másodikként az izlandi főváros, Reykjavík következik, ahol ugyanez az étkezés 114 euró (44 ezer forint) körüli összegbe kerül, míg a harmadik helyen a finnországi Espoo áll 110 euróval (43 ezer forint). A negyedik poszt Koppenhágáé a 107,25 eurós (42 ezer forintos) átlagnak köszönhetően, vagyis a lista első öt városa egyaránt legalább száz eurós átlagoz hoz.

Íme, a tizenöt legdrágább város Európában a kétszemélyes vacsorák átlagárát tekintve:

  • Zürich és Genf, Svájc – 123,62 €
  • Reykjavik, Izland – 114,02 euró
  • Espoo, Finnország – 110 €
  • Koppenhága, Dánia – 107,25 €
  • London, Egyesült Királyság – 94,61 €  (37 ezer forint)
  • Helsinki (Finnország) és Dublin (Írország) – 90 € (35 ezer forint)
  • Edinburgh, Egyesült Királyság – 88,70 € (35 ezer forint)
  • Amszterdam, Hollandia – 87,62 € (35 ezer forint)
  • Oslo, Norvégia – 87,14 € (35 ezer forint)
  • Stockholm, Svédország – 85,41 € (33 ezer forint)
  • Luxemburg, Luxemburg és Cork, Írország – 85 € (33 ezer forint)
  • Milánó, Olaszország – 80 € (31 ezer forint)

Turistacsapdának főként azokat a vendéglátóhelyeket nevezzük, amelyek inkább a látogatókat, mintsem a helyieket szolgálják ki, és több pénzt kérnek el egy esetlegesen rosszabb minőségű ételért. De hogyan ismerhetőek fel?

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

rangsor | vacsora | étterem | városok | legdrágább

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom