Az egész út múlhat ezen az egy döntésen: így válaszd ki a legjobb helyet a repülőn

Az egész repülőutat meghatározza, hogy milyen ülésen sikerül helyet kapnunk. Ha választhatunk, ezt a néhány szempontot érdemes megfontolnunk.

Egy jó ülés kényelmes, jól megközelíthető, biztonságos, jó kilátást és kellő privát szférát biztosít. Anton Radchenko, az AirAdvisor szakértője összefoglalta, hogy melyek a legjobb és a legrosszabb ülések a repülőn.

A szakember szerint a legtöbb kényelmi szolgáltatást a repülőgép eleje nyújtja: ide érkeznek meg először az ételek és italok, kisebb a turbulencia, és innen lehet először leszállni.

A legnépszerűbbek az ablak melletti ülések, elsősorban, de nem kizárólag a kilátás miatt: az ablakot lehet fejtámlának használni, és nem kell felállnunk, ha a szomszédunk mosdóba akar menni. Mint Radchenko hozzáteszi, a bal oldalon általában nagyobb a „fejtámaszhely“, mint a jobb oldalon.

A középső, szárny melletti ülések a legkényelmesebbek, érdemes ideülniük azoknak, akik hajlamosak rosszul lenni útközben, vagy egyszerűen csak a lehető legzökkenőmentesebb utazásra vágynak.

A folyosói üléseken egy kis extra térhez juthatunk, nyújtózhatunk és felhajthatjuk a kartámaszt, valamint az út során bármikor könnyen felállhatunk, hogy mozogjunk egy kicsit vagy mosdóba menjünk.

A válaszfalnál található ülések hátránya, hogy nem mindig tárolhatjuk a csomagot a lábunknál, ugyanakkor extra tér és privátszféra állhat a rendelkezésünkre, és hamarabb kaphatjuk meg az italokat, és ha babával utazunk, itt találhatjuk a mózsekosarat.

Bizonyos helyeknek viszont több a hátrányuk, mint az előnyük.

A repülőgép hátsó részén jobban lehet érezn a turbulenciát, és ezek a helyek jellemzően hangosabbak is, mivel a közelben vannak a repülőgép hajtóművei.

De a leghangosabb helyet a konyha mellett találjuk, ahol a repülőgép személyzete tartózkodik a repülés alatt, és a mosdó melletti ülések sem a csendességükről híresek. A vészkijárat mellett extra lábtérhez juthatunk, de nem dönthetjük hátra az ülést, és nem tárolhatjuk a csomagot a lábunk mellett.

Ez az egyszerű utazási trükk hihetetlenül kényelmessé teszi a repülést, akárcsak első látásra ez a ruhadarab, amit viszont nagyon nem ajánlott viselni az úton.

(Forrás: HuffingtonPost, képek: Unsplash, Getty Images)

utazás | szakértő | repülő | foglalás | repülés

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom