Close
Egy magyar város Európa második legromantikusabb úti célja egy Valentin-napi randihoz

Egy magyar város Európa második legromantikusabb úti célja egy Valentin-napi randihoz

A szerelmesek ünnepének közeledtével lista készült arról, melyek Európa legromantikusabb helyszínei.

A felmérést végző besteonlinecasinos.com a felmerülő költségeket is figyelembe vette, és ezek alapján listázta a legolcsóbb és egyben legrandiképesebb városokat és régiókat, összehasonlítva az Airbnb-k és az éttermek árait, valamint a látnivalók számát.

Az első helyen Kréta végzett, ahol már éjszakánként 94 euróért (36600 forintért) bérelhetünk szállást két főre, egy háromfogásos menüért pedig 35.37 eurót (13770 forintot) kell fizetnünk egy közepes árú étteremben, emellett nem kevesebb, mint 2,667 látnivaló közül választhatunk.

A második helyen találjuk Budapestet éjszakánkénti 95 eurós (37 ezer forintos) szállásárral és 40,57 eurós (15800 forintos) menüvel, valamint 2428 látnivalóval, melyek közül a válogatás a Széchenyi Fürdőt emeli ki.

A harmadik helyen Prága áll, ahol átlagosan 124 eurót (48275 forintot) kell fizetni a szállásért, körülbelül 42,12 euróért (16400 forintért) étkezhetünk, ugyanakkor a 4094 látnivalóval egyetlen más helyszínnek sem sikerült versenyre kelnie a listából.

A negyedik helyre került Portóban az Airbnb-k átlagosan 107 euróba (41660 forintba) kerülnek, a háromfogásos étkezés két főre körülbelül 40,43 euró (15740 forint), látnivalóból pedig 1348 van, köztük egy különleges, rendkívüli történelmi és építészeti értékkel rendelkező könyvesbolt, a Livraria Lello.

Törökország egyik legfestőibb régiója, Kappadókia az ötödik helyet szerezte meg. Ott átlagosan 86 euróért (33480 forintért) lehet megszállni egy éjszakára, míg ott jön ki legolcsóbban az étkezés, két fő már 24,91 euróért (9700 forintért) jól lakhat.

Íme, a tízes lista:

  1. Kréta
  2. Budapest
  3. Prága
  4. Porto
  5. Kappadókia
  6. Split
  7. Plovdiv
  8. Bécs
  9. Ljubljana
  10. Sevilla

A világ legromantikusabb autós útjaihoz erre tekerd a kormányt, ebben a duna-parti étteremben pedig igazán különleges vacsorát lehet elkölteni kettesben.

(Képek forrása: Rostislav Ageev/Shutterstock)

legromantikusabb | budapest | romantikus úti cél | valentin nap

FOLYTASD EZZEL

Melyik a legbiztonságosabb hely a repülőn? Ez a kutatás elárulja

Újabb állomásokkal bővül az európai hálókocsis hálózat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram