Ebben az európai városban számíthatsz a legnagyobb tömegre a nyáron

Ha szeretnéd tudni, hogy hol vár idén nyáron a legnagyobb zsúfoltság, és mely városokban töltheted szellősebben a vakációt, akkor ez a lista neked szól.

Az Euronews a Holidu nyaralókereső platform 2019-re vonatkozó adataiból indult ki, amely a helyi lakosok és a turisták számát vetette össze Európa fő- és kisebb városaiban. A fővárosok tumultusversenyét Amszterdam nyerte, ahol egy lakosra nem kevesebb, mint tizenkét turista jut. Nem véletlen, hogy már maga a holland főváros is igyekszik lépéseket tenni a látogatók számának és magatartásának szabályozására.

Amszterdam

A második helyen Dublin áll lakosonként tizenegy turistával, a harmadik helyre pedig, némileg talán meglepő módon Tallinn került tíz látogatóval, ahol a történelmi emlékek és a természet egyaránt különleges vonzerőt jelent. Párizs a negyedik helyre szorult lakosonként kilenc turistával, a Louvre viszont még mindig a világ leglátogatottabb múzeuma. Athénban és Prágában is nyolc-nyolc turista jut egy helyire, míg Edinburgh-ban hét, Koppenhágában és Lisszabonban hat, Stockholmban, Bécsben és Rómában négy, Londonban pedig három. Budapest Berlinnel, Madriddal és Brüsszellel együtt a kevésbé zsúfolt fővárosok közé tartozik lakosonként mindössze két turistával.

Brüsszel

A kisebb városok közül Dubrovnik bizonyult a legtelítettebbnek lakosonként harminchat turistával, akik elsősorban nyári vakációra érkeznek. Ezután Velence, Brugge és Rodosz szigete következik, mindegyik lakosonként huszonegy turistával.

Rodosz

Ha ennél kevésbé népszerű úti célra indulnál, akkor Törökország felé érdemes venned az irányt, ahol Antalya és Muğla is lakosonként öt illetve három turistával csábít.

Ha elkerülnéd a tömeget, felfedezheted Európa titkos kis szigeteit, de az is lehet, hogy a kulcs a megfelelő időpont megválasztása.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

tömeg | turisták | legtöbb | Európa | zsúfoltság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom