Egy hosszú repülőút vége nagy megkönnyebbülést jelenthet az utasok számára. Többféleképpen is.
Ugye a földet érés nemcsak arra ad lehetőséget, hogy felálljunk és kinyújtózzunk, hanem arra is, hogy olyan WC-t használjunk, ami nem egy apró szekrénybe van szorítva.
Ezért érthető módon sokan a repülőtérre érkezés után egyenesen az első mosdóba mennek, ami hiba lehet.
Samantha Brown utazási szakértő szerint jobb opció a második vagy akár a harmadik vécét felkeresni érkezés után, ugyanis jóval kevesebben használják azokat a létesítményeket, tehát kisebb valószínűséggel futunk bele felesleges sorban állásba. – Általában mindenki az elsőre igyekszik, ami azt jelenti, hogy sorba kell állni! Viszont a második vagy harmadik legközelebbi mosdó többnyire szinte üres, így nyugodtan bemehetsz, hogy elvégezd a dolgodat – mondja.
Sok utas viszont teljesen elkerüli a reptéri mosdókat, mondván azok a terminál legpiszkosabb helyei. A kutatások azonban bebizonyították, hogy ez nem így van.
Egy finnországi repülőtéren végzett korábbi tanulmány kimutatta, hogy a gépek ülésein lévő műanyag tálcák valójában sokkal rosszabbak ebből a szempontból, mert potenciálisan naponta több száz utas érintheti meg azokat.
Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
leszállás | repülés | terminál | mosdó | utazás
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!