Egy hosszú repülőút vége nagy megkönnyebbülést jelenthet az utasok számára. Többféleképpen is.
Ugye a földet érés nemcsak arra ad lehetőséget, hogy felálljunk és kinyújtózzunk, hanem arra is, hogy olyan WC-t használjunk, ami nem egy apró szekrénybe van szorítva.
Ezért érthető módon sokan a repülőtérre érkezés után egyenesen az első mosdóba mennek, ami hiba lehet.
Samantha Brown utazási szakértő szerint jobb opció a második vagy akár a harmadik vécét felkeresni érkezés után, ugyanis jóval kevesebben használják azokat a létesítményeket, tehát kisebb valószínűséggel futunk bele felesleges sorban állásba. – Általában mindenki az elsőre igyekszik, ami azt jelenti, hogy sorba kell állni! Viszont a második vagy harmadik legközelebbi mosdó többnyire szinte üres, így nyugodtan bemehetsz, hogy elvégezd a dolgodat – mondja.
Sok utas viszont teljesen elkerüli a reptéri mosdókat, mondván azok a terminál legpiszkosabb helyei. A kutatások azonban bebizonyították, hogy ez nem így van.
Egy finnországi repülőtéren végzett korábbi tanulmány kimutatta, hogy a gépek ülésein lévő műanyag tálcák valójában sokkal rosszabbak ebből a szempontból, mert potenciálisan naponta több száz utas érintheti meg azokat.
Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
terminál | hiba | leszállás | mosdó | repülés | utazás
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!