Close
A sorozatok tehetnek róla? Már nem elég jók az ötcsillagos hotelek az amerikai turistáknak

A sorozatok tehetnek róla? Már nem elég jók az ötcsillagos hotelek az amerikai turistáknak

Az ötcsillagos szállodák vagy üdülőhelyek helyett egyre több amerikai foglal luxusvillát, amikor külföldre utazik. A hatalmas ingatlanok általában heti több tízezer dollárba kerülnek, de cserébe kompromisszummentes privátszférát biztosítanak, aminek előnyeit sokan a járvány idején kezdték el értékelni.

Mint Oliver Bell, a villák kiadására szakosodott Oliver’s Travels társalapítója elmondta, 2019 óta, részben a világjárványnak köszönhetően megduplázódott a kereslet. Az emberek azután is jobban érdeklődnek a privát üdülések iránt, miután újra szabadon lehet utazni, és sok luxusvilla ugyanolyan, ha nem jobb kényelmi szolgáltatásokat kínál, mint amilyeneket egy szálloda: találunk például concierge-t, aki a kirándulások és foglalások megtervezésében segít.

A kereslet növekedése persze az árak emelkedéséhez is vezetett: az említett cég mintegy három tucat villával rendelkezik, amelyeket a főszezonban hetente több mint 130 ezer dollárért (körülbelül 45 és félmillió forintért) lehet kibérelni.

De az online sorozatok is hozzájárulnak a villák népszerűsítéséhez, mint A fehér lótusz és az Utódlás, melyek arra inspirálják az embereket, hogy úgy utazzanak, mint a képernyőn látott gazdag családok.

Az Egyesült Királyságban működő Abercrombie & Kent Villas olyan ingatlanokat ad bérbe, amelyek az említett két sorozatban is felbukkantak. Az Utódlás harmadik évadának fináléjában szereplő, 17. századi toszkán villa heti 69 600 dolláros (több mint 24 millió forintos) árcédulával rendelkezik, míg A fehér lótusz második évadában látott 16. századi palermói palazzo heti 46 500 dollárt (több mint 16 millió forintot) kóstál.

Idén az amerikaiak nagyrészt Olaszországba, Franciaországba és Görögországba utaznak az egyik csúcskategóriás utazási tanácsadó cég szerint, de Portugália is egyre népszerűbb, és van, aki Nagy-Britanniába menekül a hőhullámok elől. Valószínűleg csak idő kérdése, hogy a bérleti díjak ezekben az országokban is a filmbéli milliárdosok pénztárcájához igazodjanak.

Tagadhatatlan, hogy a sorozatok nagy hatással vannak az emberek utazási terveire, a világ egyik legnépszerűbb sorozata például megmentett egy hatszáz éves kocsmát, egy dél-koreai drámasorozat hatására pedig csendes kis svájci faluba indultak meg a turisták.

(Forrás: Robb Report, képek: Unsplash)

sorozatok | luxusingatlan | luxusvilla | villabérlés

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram