Példátlan intézkedést szabtak a macskatartókra ebben a kisvárosban

Szeretnék megvédeni a földön fészkelő madarakat.

A délnyugat-németországi Walldorfban a héten arra kötelezték a macskatulajdonosokat, hogy augusztus végéig tartsák zárt helyen a kedvenceiket. Az intézkedés célja, hogy megvédje a földön fészkelő búbospacsirtákat a költési időszakban, melyek könnyen áldozatul eshetnek a háztáji ragadozónak.

A búbospacsirta nyugat-európai állománya az elmúlt évtizedekben meredeken csökkent, bár a Természetvédelmi Világszövetség
(IUCN) egyelőre a kevésbé aggodalomra okot adó fajok közé sorolta Európában. Mint a walldorfi hatóságok ugyanakkor elmondták, a faj túlélése minden egyes fióka túlélésén múlik.

A szabályozás a város déli részén élő összes macskára vonatkozik, és a következő három évben is érvényes lesz áprilistól augusztusig.

Azokat a macskatulajdonosokat, akiknek kedvence szabadon kóborol, ötszáz eurós pénzbírsággal sújtják, és akár ötvenezer eurós büntetés is járhat azért, ha az állat megsebesít vagy elpusztít egy búbospacsirtát.

Más városok is vannak, ahol a madárvédelemnek kiemelt figyelem jut. Londonban például olyan házakat kaptak a madarak, hogy mi is megirigyeljük őket, ez pedig egy olyan madárles, amelynél szebbet ritkán látni.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Morhaf Aljanee/Wikimedia Commons)

korlátozás | macska | háziállat | madár | búbospacsirta

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom