A Balaton egyik szeretett étterme a Facebook-oldalán közölte, hogy végleg bezárja a kapuit.
Mint a tihanyi Malackrumpli Bisztro írta, az elmúlt évek sok kihívást állítottak az étterem elé, ám bíztak abban, hogy átlendülnek a nehéz időszakon, és hogy a minőségi gasztronómia, a jó csapat, a támogató, igényes vendégkör, a lelkes vezetés megbízható garancia.
A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekeztünk ellenére a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni"
– áll a posztban.
Az étterem vezetősége az egész csapatnak köszöni, hogy a hőség és nagy hajtás ellenére is vállalták, hogy ilyen körülmények között végigvitték a nyarat, valamint a beszállítóknak, a partnereiknek, az üzletembereknek és a szakmabelieknek is nagyon hálás.
Meghatóan búcsúztak el a vendégeiktől is:
De mindenekelőtt köszönet illeti vendégeinket, a kitartó Malackrumpli-rajongókat a mögöttünk levő sikeres 8 év bizalmáért,
a sok jó szóért és elégedett pillantásért, az üres tányérokért és felhörpintett italokért, amellyel 2015 óta folyamatosan kitüntettek minket. Az elmúlt években rengeteg szeretetet, bátorítást kaptunk tőletek. Minden álom egyszer véget ér, de azoknak, akikben van szikra, újra és újra meg kell gyújtani a tüzet, mert mindig lesz, amiért érdemes!”
A Malackrumpli Bisztro 2013 nyarán nyitotta meg a kapuit az akkor még létező Biobalaton termelői piac részeként Balatonfüreden. A cél elsősorban a piac üzemeltetése és ezzel együtt a saját minősített biogazdaságuk támogatása volt. Az éttermet egyszer már bezárták, de azután újra nyitott, most pedig Járosi Tamásnak, a Malackrumpli egykori tulajdonosának júliusi halála pecsételte meg a vendéglátóhely sorsát.
Mostanában a legtöbb étterem és szálloda a rezsiárak emelkedése miatt húzza le a rolót, és aki életben akar maradni, annak ki kell találnia valamilyen stratégiát.
(Forrás: Index, képek: Malackrumpli/Facebook)
bezárás | malackrumpli | Tihany | balaton
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!