Close
Ilyen, amikor egy reggeli egyszerre elegáns és kiadós

Ilyen, amikor egy reggeli egyszerre elegáns és kiadós

Csendes. Otthonos. Franciás. Ha három szóval kellene bemutatni a pesti brunchkörökben már jól ismert À la Maison napokban megnyitott budai testvérét, talán ezt a hármat jelölnénk meg. Közülük az egyik hivatalosan is ott szerepel az étterem szemléltetői között.

Merthogy az À la Maison kifejezés jelentése nem más, mint otthonos.

Látva ugyanakkor a bézs, natúr és fehér színekre épülő, letisztult, világos dizájnnal megrajzolt helyet, a Hegyvidék Központ ékessége simán elmehetne egy elegánsabb hotel éttermének is valahol a francia Riviérán. A napernyők, a pálmafák és a homokos tengerpart társasága helyett ugyan egy bevásárlóközpontét élvezhetjük, ami viszont ismerős lehet a közelmúltból, hiszen a hely elődeiként a Zuzu, vagy a Michelin-csillagos Tanti a 12. kerület sztárjának számított korábban.

Az Á la Maison hat évvel ezelőtt debütált Budapesten, amikor még szinte alig lehetett kifejezetten reggelizős helyet találni a belvárosban. Az alapokról indították a történetet: első kínálatuk a Croque Madame, a Croque Monsieur, illetve az azóta védjegyükké vált Eggs Benedict voltak. Kikísérletezték a tökéletes angol muffin receptjét, ami azóta is az étteremben készül.

A Zöldhegyi-testvérek által alapított, időközben a Szervita téren otthonra talált étterem jó néhány tétele megtalálható a klasszikus reggelizős helyek hiányától szenvedő Hegyvidék dombjain is.

Ami újdonság, hogy az V. kerületi helyhez képest egy kellemes harmóniájú teraszra kiülve a környék adta nyugalom és csendesség, illetve a Black Swan-hez kötődő Ódor András jóvoltából a délutáni, kora esti időszakra időzített koktélok is élvezhetők.

Itt már Szuhánszky Gábor séf ajánlataiból is szemezgethetünk; ahogy Zöldhegyi Andrea elmondta, közkedvelt fogásokban gondolkodtak és nem szeretnének elkanyarodni a fine dining irányába. Ez egyrészt megfigyelhető az eklektikus étlapon – a hamburgertől kezdve a club szendvicsen és a lasagne-n át a hagymás rostélyosig terjed a kínálat –, másrészt az adagokban is megjelenik: a féltucatnyi verzióban kérhető Eggs Benedict például bőven kitart ebédig.

Amennyiben mégis egy klasszikus brunchban gondolkodunk, nem lehet mellélőni a mutatós reggelik klubjának tiszteletbeli elnöki posztját betöltő, hollandi mártással kínált posírozott tojással, amely nyugodtan nevezhető a hely zászlóshajójának. Választható többek között baconnel és libamájjal (plusz edami sajttal és lilahagyma lekvárral), kiadós, markáns fogás.

Nyárias könnyedséggel hűsít a málnakrémleves pisztáciahabbal, az egészséges vonalat követő trendérzékenyeknek ideális lehet a mindenféle jóval (például mangó salsával) megpakolt Flat Avokádó Toast. Jól mutat a klasszikus Croque Madame sonkával, edamival, lágy bechamellel és tükörtojással, az édesszájúak pedig feltétlenül hagyjanak helyet a csokikrémes amerikai palacsintának, ha éppenséggel nem pont erre építik fel a ráérős, nyugalmas napindító étkezést.

Ez  is érdekelhet:

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom