Close
Ilyen, amikor egy reggeli egyszerre elegáns és kiadós

Ilyen, amikor egy reggeli egyszerre elegáns és kiadós

Csendes. Otthonos. Franciás. Ha három szóval kellene bemutatni a pesti brunchkörökben már jól ismert À la Maison napokban megnyitott budai testvérét, talán ezt a hármat jelölnénk meg. Közülük az egyik hivatalosan is ott szerepel az étterem szemléltetői között.

Merthogy az À la Maison kifejezés jelentése nem más, mint otthonos.

Látva ugyanakkor a bézs, natúr és fehér színekre épülő, letisztult, világos dizájnnal megrajzolt helyet, a Hegyvidék Központ ékessége simán elmehetne egy elegánsabb hotel éttermének is valahol a francia Riviérán. A napernyők, a pálmafák és a homokos tengerpart társasága helyett ugyan egy bevásárlóközpontét élvezhetjük, ami viszont ismerős lehet a közelmúltból, hiszen a hely elődeiként a Zuzu, vagy a Michelin-csillagos Tanti a 12. kerület sztárjának számított korábban.

Az Á la Maison hat évvel ezelőtt debütált Budapesten, amikor még szinte alig lehetett kifejezetten reggelizős helyet találni a belvárosban. Az alapokról indították a történetet: első kínálatuk a Croque Madame, a Croque Monsieur, illetve az azóta védjegyükké vált Eggs Benedict voltak. Kikísérletezték a tökéletes angol muffin receptjét, ami azóta is az étteremben készül.

A Zöldhegyi-testvérek által alapított, időközben a Szervita téren otthonra talált étterem jó néhány tétele megtalálható a klasszikus reggelizős helyek hiányától szenvedő Hegyvidék dombjain is.

Ami újdonság, hogy az V. kerületi helyhez képest egy kellemes harmóniájú teraszra kiülve a környék adta nyugalom és csendesség, illetve a Black Swan-hez kötődő Ódor András jóvoltából a délutáni, kora esti időszakra időzített koktélok is élvezhetők.

Itt már Szuhánszky Gábor séf ajánlataiból is szemezgethetünk; ahogy Zöldhegyi Andrea elmondta, közkedvelt fogásokban gondolkodtak és nem szeretnének elkanyarodni a fine dining irányába. Ez egyrészt megfigyelhető az eklektikus étlapon – a hamburgertől kezdve a club szendvicsen és a lasagne-n át a hagymás rostélyosig terjed a kínálat –, másrészt az adagokban is megjelenik: a féltucatnyi verzióban kérhető Eggs Benedict például bőven kitart ebédig.

Amennyiben mégis egy klasszikus brunchban gondolkodunk, nem lehet mellélőni a mutatós reggelik klubjának tiszteletbeli elnöki posztját betöltő, hollandi mártással kínált posírozott tojással, amely nyugodtan nevezhető a hely zászlóshajójának. Választható többek között baconnel és libamájjal (plusz edami sajttal és lilahagyma lekvárral), kiadós, markáns fogás.

Nyárias könnyedséggel hűsít a málnakrémleves pisztáciahabbal, az egészséges vonalat követő trendérzékenyeknek ideális lehet a mindenféle jóval (például mangó salsával) megpakolt Flat Avokádó Toast. Jól mutat a klasszikus Croque Madame sonkával, edamival, lágy bechamellel és tükörtojással, az édesszájúak pedig feltétlenül hagyjanak helyet a csokikrémes amerikai palacsintának, ha éppenséggel nem pont erre építik fel a ráérős, nyugalmas napindító étkezést.

Ez  is érdekelhet:

FOLYTASD EZZEL
A koktél, ami több mint egy női név
Rejtélyes bejárat a "gasztronómia szentélyébe" – Nyit Rácz Jenő első étterme
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom