Csalódottak a milliárdosok a népszerű olasz kikötő döntése miatt

A nápolyi Mergellina évtizedeken keresztül a megajachtok egyik kedvenc kikötője volt. Ennek azonban, úgy tűnik, vége.

Nemrég ugyanis biztonsági okokra hivatkozva betiltották itt a hetvenöt méternél hosszabb jachtok kikötését, ez pedig sokakban keltett felháborodást.

Közéjük tartozik a Louis Vuitton tulajdonosa, Bernard Arnault is, aki jelenleg a világ második leggazdagabb embere. Szuperjachtja, a százegy méter hosszú, üvegfenekű úszómedencével és kültéri mozival felszerelt Symphony épp Nápoly partjainál ringatózott, amikor a kikötő közölte, hogy nem fogadhatja a hajót. A tiltás állítólag meglepetésként érte a divatmágnást, de nem ő az egyetlen, Barry Diller médiamágnás szintén kénytelen volt lemondani Nápolyról.

Egy kikötői forrás szerint a lépés érthetetlen, mivel Nápoly így olyan látogatóktól esik el, akik egy kis fényt és csillogást hoznak egy olyan városba, amely többnyire negatív okokból kerül be a hírekbe.

Mint mondja, sok levelet kap, amelyben az üzletemberek csalódásuknak adnak hangot, hogy nem köthetnek ki többé Nápolyban. Egy török milliárdos tulajdonában lévő, a Kajmán-szigeteken bejegyzett 85 méteres jachtot bérlő cég például arra hivatkozott, hogy ezek a nagy jachtok pénzt hoznak és munkahelyeket teremtenek, és nagyon sajnálatos, hogy már nem állhatnak meg Nápolyban.

A vállalkozói szakszervezetek is bírálták az új szabályozást, Costanzo Jannotti Pecci, az Unione Industriali nápolyi egységének elnöke azt mondta, úgy tűnik, nincsenek tisztában azzal, hogy egy milliárdos milyen örömet lehet a városban, melynek hírneve ezeken az embereken keresztül növekszik.

Massimo Luise, az egyik mergellinai móló vezetője szerint szégyen ez Nápolyra nézve, amely nem fogadhat többé olyan kaliberű vendégeket, mint Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Jeff Bezos és Jennifer Lopez, néhányat említve azok közül, akik az évek során megfordultak itt.

Egy szuperjacht fedélzetén nagyon más az élet, mint amit az átlagember megszokott, egy magánséf szerint elképzelhetetlen, mi folyik egy ilyen helyen.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

tilalom | szuperjacht | megajacht | kikötő | nápoly

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom