Close
Aggódnak a pilóták, veszélyessé vált ennek a városnak a légtere

Aggódnak a pilóták, veszélyessé vált ennek a városnak a légtere

Számos légiközlekedési szervezet fejezte ki aggodalmát a Mexikóvárosban kialakult helyzettel kapcsolatban.

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) levelet is küldött a mexikói légiközlekedési tisztviselőknek, melyben felhívja a figyelmet arra, hogy tavaly tavasz óta tizenhét GPWS-, vagyis zuhanás- illetve ütközésközeli állapotra figyelmeztető riasztás történt a város repterein.

A Pilótaszervezetek Nemzetközi Szövetsége (International Federation of Air Line Pilots Associations) szintén biztonsági közleményt adott ki, amelyben olyan, közelmúltbeli eseteket idézett fel, amikor például a repülőgépek túl alacsony üzemanyagszinttel érkeztek a nem tervezett várakoztatások és késések miatt, vagy amikor majdnem kontrollált becsapódás (CFIT) történt.

A Felipe Angeles Repülőtér

Ezek a balesetközeli helyzetek néhány héttel azután szaporodtak meg, hogy megnyílt Mexikóváros második repülőtere, a Felipe Angeles, melynek célja, hogy enyhítse a tőle alig ötven kilométerre található Benito Juarez légikikötő forgalmát. Az új reptér megnyitása azonban bonyolultabb forgalmi helyzetet és több gép repülőt is eredményezett.

Az Egyesült Államok Szövetségi Légiközlekedési Hivatala (FAA) egyébként már tavaly májusban egyes kategóriáról kettesre rontotta Mexikó repülésbiztonsági besorolását,

miután a mexikói utazások iránti kereslet az elmúlt néhány évben történelmi csúcsot ért el. Ez az értékelés azt jelenti, hogy a már létező társaságok továbbra is működtethetik a meglévő szolgáltatásaikat az Egyesült Államokban, de nem vezethetnek be új szolgáltatásokat és útvonalakat, az FAA pedig fokozottan ellenőrzi a járatokat.

A Benito Juarez Nemzetközi Repülőtér

Az IATA találkozni szeretne a mexikói légi közlekedési tisztviselőkkel, hogy megtalálják a legjobb megoldást a problémákra, a Pilótaszervezetek Nemzetközi Szövetsége pedig azt tanácsolja a gépek személyzetének, hogy vigyenek magukkal pótüzemanyagot arra az esetre, ha a gépet elterelik, vagy a leszállás előtt hosszabb ideig kell várakoznia. A szövetség azt is javasolta a pilótáinak, hogy kísérjék fokozott figyelemmel a reptéri helyzetet, amikor Mexikóvárosba repülnek vagy onnan indulnak.

Az Uniónak is vannak biztonsági aggályai, bár egészen más okból, ugyanakkor az is kiderült, melyek a világ legzsúfoltabb repülőterei.

(Forrás: The Points Guy, képek: Unsplash, Getty Images)

mexikóváros | biztonság | mexikó | veszély | légtér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a nagyon egyszerű trükkel elkerülheted, hogy összegyűrődjenek a ruhák a bőröndben

Hiába az adventi vásár horrorárai, Budapest az egyik legolcsóbb város ezen a télen

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram