Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása

Glutén-, tej- és tojásmentes változatban született újjá az olaszok első számú tésztaétele, ami után nemcsak az ételallergiások fogják megnyalni mind a tíz ujjukat.

Hozzávalók a besamelmártáshoz:

  • 2 csésze növényi tej
  • 25 g kukoricakeményítő
  • só, bors, szerecsendió

A lasagnéhoz:

  • 280 g vegán ricotta vagy tofu
  • 6 ek paradicsom szósz
  • 250 g főtt spenót
  • 1 csomag tojás- és gluténmentes lasagne tészta
  • só ízlés szerint
  • vegán reszelni való sajt

Elkészítése:

  1. A besamelmártáshoz minden hozzávalót egy kis lábasba teszünk, csomómentesre keverjük, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkészült, félretesszük.
  2. A spenótot felaprítjuk.
  3. A vegán ricottát egy nagy tálba tesszük. Ha ezt nem tudtunk venni, helyettesíthetjük tofuval is, amit használat előtt villával finomra törünk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a besamelmártást, a felaprított spenótot és alaposan összekeverjük. Sózzuk ízlésünk szerint.
  4. A lasagne tésztát bevizezzük, majd egy hőálló tálban elkezdjük rétegezni. Az aljára kerül egy kevés töltelék, utána egy sor tészta, majd ismét töltelék. A sort addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Törekedjünk arra, hogy a legfelső réteg töltelék legyen! Szórjuk meg reszelt növényi sajttal!
  5. 220 Celsius-fokos sütőbe tesszük, és 15-18 perc alatt készre sütjük.

Legyen szó a tészta készítéséről, a bor erjesztéséről vagy csak az élet élvezetéről, úgy tűnik, van mit tanulnunk az olaszoktól. Az étkezés nemcsak létszükséglet az olaszok számára, hanem rituálé is. Az első eszpresszótól az utolsó digestivóig mindenre odafigyelnek. Életstílusukat azonban bárki ellesheti.

(Fotók: Getty Images)

lasagne | spenót | tészta | olasz | recept

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa