Mindent megtudhatunk a kávéról május 9-én, amit eddig nem mertünk megkérdezni

Dübörög a specialty láz, lassan annyi a szakértő, mint az influenszer. Egyes helyek tizenkétféle kávét adnak, melyeknek a nevét is nehéz megjegyezni, mások szerint a kevés az új elég. Vannak, akiknek keserű az újhullámos, de nehezen találják az igazi olaszt. Kéthavonta barista olimpia van, miközben mindenki szerint a legnehezebb jó munkaerőt találni.

A fenti sorok nem tőlünk származnak, hanem a május 9-i esemény résztvevőitől. Véleményük szerint töretlen, sőt, fokozódó igény van a kávéra és a közösségi kávézásra, vendéglátóhelyként mégis egyre nehezebb eligazodni a kávés világban. A Piqniq Budapest következő eseményén a hazai kávéhelyzetet járják körbe, illetve a kávés kínálat alapvető kérdéseire kaphatunk választ a Horizontban.

Ezek pedig:
  • Vendéglátóhelyként milyen kávét adjak?
  • Specialty vs. olasz? – Előnyök, hátrányok
  • Hogyan lehet jövedelmező a kávébiznisz?
  • Meg lehet élni csak a jó kávéból?
  • Mi a helyzet az eszközökkel? Saját vagy bérelt eszközök előnyei/hátrányai, gazdaságosság
  • Van-e különbség a budapesti és a vidéki kávézási szokások között?
  • Mit adjak a kávéhoz? – A kávézás kiegészítői: cukor, tej, édesítő trendek
  • Hogyan tekintsünk az alternatív tejekre?

A program 18 órakor előadásokkal (Hazai kávékörkép – Tóth Sándor, A kávébiznisz munkaerőpiaci kihívásai – Csatlós Csilla) kezdődik, majd Hogyan fejlődik a kávékínálat Magyarországon? címmel beszélgetéssel folytatódik (résztvevők: Bajkó Péter, Balázsi Péter, Bosznai Tibor, Tóth Sándor). Ezt követően kötetlen hangulatú networkinggel zárul az este.

Az eseményre főként azokat várják, akik üzletnyitás előtt állnak, vagy már meglévő helyet üzemeltetnek, és bővítenék ismereteiket kávé témában, illetve azokat is, akik kíváncsiak – magánemberként vagy vállalkozóként –, mi a helyzet a magyar kávépiacon, milyen lehetőségek és milyen kihívások várnak azokra, akik kávét adnak.

A május 9-i estre 3500 forintba kerülnek a jegyek, a limitált Horizont menüvel pedig 5100 forintért vehetünk részt rajta. 

Ez is érdekelhet:
Markánsan felrakta magát a budapesti kávétérképre az új barátod

A budapesti Fabrik sokkal több szeretne lenni egy kávézónál: kreatív közösségi térként és platformként képzelik el inkább.

(Fotók: Unsplash)

vacsora | készítés | horizont | workshop | barista | körkép

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés