Mindent megtudhatunk a kávéról május 9-én, amit eddig nem mertünk megkérdezni

Dübörög a specialty láz, lassan annyi a szakértő, mint az influenszer. Egyes helyek tizenkétféle kávét adnak, melyeknek a nevét is nehéz megjegyezni, mások szerint a kevés az új elég. Vannak, akiknek keserű az újhullámos, de nehezen találják az igazi olaszt. Kéthavonta barista olimpia van, miközben mindenki szerint a legnehezebb jó munkaerőt találni.

A fenti sorok nem tőlünk származnak, hanem a május 9-i esemény résztvevőitől. Véleményük szerint töretlen, sőt, fokozódó igény van a kávéra és a közösségi kávézásra, vendéglátóhelyként mégis egyre nehezebb eligazodni a kávés világban. A Piqniq Budapest következő eseményén a hazai kávéhelyzetet járják körbe, illetve a kávés kínálat alapvető kérdéseire kaphatunk választ a Horizontban.

Ezek pedig:

  • Vendéglátóhelyként milyen kávét adjak?
  • Specialty vs. olasz? – Előnyök, hátrányok
  • Hogyan lehet jövedelmező a kávébiznisz?
  • Meg lehet élni csak a jó kávéból?
  • Mi a helyzet az eszközökkel? Saját vagy bérelt eszközök előnyei/hátrányai, gazdaságosság
  • Van-e különbség a budapesti és a vidéki kávézási szokások között?
  • Mit adjak a kávéhoz? – A kávézás kiegészítői: cukor, tej, édesítő trendek
  • Hogyan tekintsünk az alternatív tejekre?

A program 18 órakor előadásokkal (Hazai kávékörkép – Tóth Sándor, A kávébiznisz munkaerőpiaci kihívásai – Csatlós Csilla) kezdődik, majd Hogyan fejlődik a kávékínálat Magyarországon? címmel beszélgetéssel folytatódik (résztvevők: Bajkó Péter, Balázsi Péter, Bosznai Tibor, Tóth Sándor). Ezt követően kötetlen hangulatú networkinggel zárul az este.

Az eseményre főként azokat várják, akik üzletnyitás előtt állnak, vagy már meglévő helyet üzemeltetnek, és bővítenék ismereteiket kávé témában, illetve azokat is, akik kíváncsiak – magánemberként vagy vállalkozóként –, mi a helyzet a magyar kávépiacon, milyen lehetőségek és milyen kihívások várnak azokra, akik kávét adnak.

A május 9-i estre 3500 forintba kerülnek a jegyek, a limitált Horizont menüvel pedig 5100 forintért vehetünk részt rajta. 

Ez is érdekelhet:

Markánsan felrakta magát a budapesti kávétérképre az új barátod

A budapesti Fabrik sokkal több szeretne lenni egy kávézónál: kreatív közösségi térként és platformként képzelik el inkább.

(Fotók: Unsplash)

kávézó | kávé | barista | vacsora | készítés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom