Ezért érdemes mindig használni a „ne zavarjanak” táblát a szállodában

Bár a legtöbb szállodai tartózkodás problémamentes, akad néhány óvintézkedés, amit érdemes megtenni, amikor elhagyjuk a szobát. Hallgassunk egy biztonsági szakértő exkluzív tanácsaira!

Brian Moore a brit határőrség korábbi főigazgatója és a Global Secure Accreditation igazgatója. Elárulta, milyen lépéseket javasolt mindenkinek megtennie, amikor bárhol a világban bejelentkezik egy szállodába.

„Győződjünk meg róla, hogy a szobaajtók automatikus zárószerkezettel és dupla zárral rendelkeznek-e. Bár a szállodai ajtó meghibásodásának kockázata elég alacsony, érkezéskor azért vizsgáljuk meg a zárakat, ellenőrizzük, hogy az ajtó teljesen bezáródik-e, amikor elhagyjuk a szobát, és azonnal figyelmeztessük a személyzetet, ha bármilyen probléma akad ezzel kapcsolatban.”

Brian Moore azt javasolja, hogy a vigyünk magukkal ajtóéket a nyaralásra, vagy kérjünk egyet a szálloda személyzetétől a nagyobb biztonság érdekében. Az ékkel „meg lehet szorítani” az ajtót, hogy az további védelmet nyújtson, amikor bent tartózkodunk.

„Soha ne mondjuk ki hangosan a szobaszámunkat. Ellenkező esetben valaki úgy próbálhat meg kulcsot szerezni, hogy úgy tesz, mintha ismerne. Használjuk inkább a vezetéknevünket. Udvariasan, de határozottan hívjuk félre a személyzetet, ha többedmagunkkal tartózkodunk egy helyiségben és azt követően adjuk meg a nevünket és a szobaszámunkat” – tanácsolja Moore.

A legjobb persze az, ha titokban tartjuk, mivel azzal megakadályozzuk, hogy valaki kövessen, vagy megpróbáljon bejutni a szobába. Igaz ugyan, hogy a szálloda személyzete nem engedhet fel senkit a szobába a vendég engedélye nélkül, de el kell kerülni a nevünk nyilvános említését.

Ami az értéktárgyakat illeti, Brian Moore javaslata szerint ajánlott a legfontosabb holmikat a szállodai széfben tartani. „Vigyünk magunkkal egy bőröndlakatot is arra az esetre, ha a szobaszéfet feltörnék, vagy egy vastagabb kerékpárzárat, amivel a táskát az ágyhoz vagy más nehéz tárgyhoz lehet láncolni”.

Az egyik legjobb tipp a „ne zavarjanak” táblához kapcsolódik,

amit minden távozáskor érdemes a szoba ajtajára kitenni, azt az illúziót keltve, mintha bent lennénk. A szálloda személyzete nem fog belépni, ha látja kifüggesztve és az opportunista tolvajok is elriadhatnak.

Brian Moore szerint jobb elkerülni a tranzakciókat, a jelszavak mentését vagy a biztonságos információk megnyitását, amikor a szálloda wifijéhez csatlakozunk. Győződjünk meg róla, hogy tényleg a hotel hálózatához csatlakozik-e, és nem egy hasonló nevű hamisítványhoz.

A szállodai hálózatokat ugyanis könnyen meg lehet hackelni, ezért a legjobb, ha inkább elkerüljük az érzékeny interakciókat. A csalók lemásolhatják a szálloda wifi nevét is, hogy becsapják az vendégeket, ezért ügyeljünk arra, hogy a megfelelő hálózatra jelentkezzünk be.

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

szakértő | használat | ne zavarjanak | tábla | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom