Négy dolog, amit Oprah-tól megtanulhatunk

Oprah Winfrey példátlan sikere sokak számára minta lehet. A többszörösen elismert, beszélgetős műsorával népszerűvé vált televíziós elnyerte a Bob Hope humanitárius díját, és Oscar-jelölést is kapott. Karriersikerei mellett azonban az élete is ösztönzően hathat.

Édesanyja tinédzser volt, amikor életet adott neki, kisgyermekkorát rendkívüli szegénységben töltötte anyai nagymamája farmján. Oprah Winfrey hatéves volt, amikor onnan elment, hogy édesanyjával éljen, az életkörülményei azonban nem javultak. Amíg az anyja dolgozott, Oprah-t férfi rokonai, illetve egy családi barát többször is molesztálta.

A sorozatos bántalmazások következményeként rossz útra tévedt, tizennégy évesen teherbe esett, fia azonban a születése után nem sokkal elhunyt. Oprah akkor apjához költözött Nashville-be, ami fordulópontot jelentett az életében. Apja szigorú szabályok szerint nevelte; jó tanuló lett, tizenhét évesen díjat kapott, és elnyerte Miss Black Tennessee címet is.

És hogy mindez milyen tanulságokkal jár?

A múltad nem határoz meg téged

Winfrey nem hagyta, hogy a korábban vele történtek az egész életét meghatározzák. A lehetőségeire összpontosított, és új útra lépett.

A tanulás a fejlődés kulcsa

Oprah több alkalommal is elmondta már, hogy apja tanulás iránti szeretete kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy élete megforduljon. Úgy véli, hogy az ember csak akkor tud fejlődni, ha megváltoztatja gondolkodásmódját.

Ne félj kipróbálni valami újat!

Winfrey műsorvezetői karrierjét egy Nashville környéki rádiónál kezdte, majd több év elteltével híradós munkát ajánlottak neki egy kereskedelmi tévénél.

Ez csak az első volt azon lehetőségek közül, amelyekkel élni tudott.

Más, hasonló helyzetben lévő embert a kudarctól való félelem megakadályoz abban, hogy szintet lépjen karrierjében, Oprah azonban úgy döntött, még többet tanul, hogy még többet fejlődhessen.

Oprah sikerének nagy része annak tudható be, hogy kockáztatott, és hajlandó volt kilépni a komfortzónájából, hogy új területen próbálja ki magát.

Legyél hiteles!

Amikor Winfrey beszélgetős műsora elindult, az első témáival a szenzációkat hajszolta. Magánéleti problémáit követően azonban megváltoztatta műsorának a célját, hogy értéket teremthessen, és elősegíthesse mások, valamint saját magának a fejlődését is.

Egy interjújában így fogalmazott: "Úgy döntöttem, hogy soha többé nem leszek olyan műsor részese, amely más embert megaláz, megszégyenít vagy kicsinyít. Olyan műsort akartam, ami bátorít, inspirál és szórakoztat is. Ami segít másként látni az életünket."

Az új műsor világhírűvé tette, bizonyítva, hogy a sikerességhez nem kell feladni az értékeinket.

Mint az élet minden területére, a sikerre is igaz, hogy szenvedély, lelkesedés, optimizmus, belső erő és kitartás nélkül nem valósulhat meg. A győztes emberek azonban gyakran kockázatot is vállalnak annak érdekében, hogy megvalósítsák álmaikat, elérjék céljaikat. Ugyanakkor van számos olyan velük született készség vagy megszerzett képesség, amely újra és újra megerősíti, továbblendíti őket.

(Fotók: Getty Images)

Winfrey | életmód | Oprah | négy dolog | motiváció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom