Így néz ki Zágráb új Michelin-csillagos étterme

Tradicionális horvát ételek a kor igényeinek megfelelően újragondolva – nagyjából így lehetne összefoglalni Zágráb első Michelin-csillagos éttermének filozófiáját.

Horvátországban immáron öt étterem rendelkezik a patinás kitüntetéssel, miután a lovrani Draga di Lovrana és a fővárosban működő Noel Michelin-csillagot kapott (a sibeniki Pelegrini, a rovinji Monte és a dubrovniki 360º pedig megvédte csillagát).

A labirintusszerű kis utcákban megbújó Noel konyháját Goran Kočiš vezeti, aki főleg helyi és organikus hozzávalókat használ fine dining-jellegű fogásaihoz. A séf főként szezonális alapanyagokra épít, és az évszakhoz igazítja ételeit.

Az indoklás szerint kreatív, izgalmas és folyamatosan kiváló minőségű és magas színvonalú munka folyik az étteremben, az ízei ezer közül felismerhetőek.

Hatvanöt dollárról induló négy- és hétfogásos menüket választva ismerkedhetünk meg a Noel ízvilágával, hozzájuk természetesen előételek és kiváló horvát, francia és olasz borok is rendelhetők.

Ami az enteriőrt illeti, az értékelés szerint kiemelhető a divatos és hangulatos étterem visszafogott megvilágítása, és a kifinomult nemzetközi ízlést követő, abszolút trendinek mondható bútorai.

Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója szerint az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia minden mértékben megfelel a szigorú nemzetközi kritériumoknak, és egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban.

Ez is érdekelhet:
Hét vibráló hangulatú ételcsarnok a nagyvilágból

Vibrálóak és magukon viselik egy-egy város kulináris ujjlenyomatát. Megmutatjuk a hét kedvenc ételcsarnokunkat New Yorktól Tokióig. 

(Fotók: Noel)

étterem | szezonális | noel | menü | fine dining | konyha

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés