Így néz ki Zágráb új Michelin-csillagos étterme

Tradicionális horvát ételek a kor igényeinek megfelelően újragondolva – nagyjából így lehetne összefoglalni Zágráb első Michelin-csillagos éttermének filozófiáját.

Horvátországban immáron öt étterem rendelkezik a patinás kitüntetéssel, miután a lovrani Draga di Lovrana és a fővárosban működő Noel Michelin-csillagot kapott (a sibeniki Pelegrini, a rovinji Monte és a dubrovniki 360º pedig megvédte csillagát).

A labirintusszerű kis utcákban megbújó Noel konyháját Goran Kočiš vezeti, aki főleg helyi és organikus hozzávalókat használ fine dining-jellegű fogásaihoz. A séf főként szezonális alapanyagokra épít, és az évszakhoz igazítja ételeit.

Az indoklás szerint kreatív, izgalmas és folyamatosan kiváló minőségű és magas színvonalú munka folyik az étteremben, az ízei ezer közül felismerhetőek.

Hatvanöt dollárról induló négy- és hétfogásos menüket választva ismerkedhetünk meg a Noel ízvilágával, hozzájuk természetesen előételek és kiváló horvát, francia és olasz borok is rendelhetők.

Ami az enteriőrt illeti, az értékelés szerint kiemelhető a divatos és hangulatos étterem visszafogott megvilágítása, és a kifinomult nemzetközi ízlést követő, abszolút trendinek mondható bútorai.

Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója szerint az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia minden mértékben megfelel a szigorú nemzetközi kritériumoknak, és egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban.

Ez is érdekelhet:
Hét vibráló hangulatú ételcsarnok a nagyvilágból

Vibrálóak és magukon viselik egy-egy város kulináris ujjlenyomatát. Megmutatjuk a hét kedvenc ételcsarnokunkat New Yorktól Tokióig. 

(Fotók: Noel)

szezonális | Goran Kočiš | séf | étterem | fine dining | michelin-csillag

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom