Légiriadó alatt fürödni tilos: a háború kezdete óta először nyitottak ki a strandok az ukrán kikötővárosban

2022 februárja óta először nyitottak ki hivatalosan az odesszai strandok, légiriadó idején azonban továbbra is tilos a fürdőzés.

Az elmúlt tizenhét hónapban a sorozatos orosz támadások miatt bezárták a népszerű homokos strandok és üdülőhelyek egy részét, bár ez nem mindenkit tartott vissza a tengerpartoktól. Idén júniusban aztán újabb problémák merültek fel, amikor a kahovkai gát összeomlása után szennyezett víz ömlött a Fekete-tengerbe, ami veszélyt jelentett a lakosok egészségére.

Mostanra ugyanakkor annyit javult a helyzet, hogy több strandot is megnyitottak reggel 8 órától este 8 óráig, az ellenőrzések befejeztével pedig továbbiakat terveznek kinyitni.

Néhol ugyanakkor még előfordulhatnak aknák a tenger mélyén, ezért hálókat helyeztek el, hogy az emberek nem úszhassanak véletlenül a sekély vízben található robbanószerkezetek közelébe.

A veszélyes tárgyak ugyanakkor a partról is láthatók. További óvintézkedésként a fürdőhelyek közelében óvóhelyek állnak rendelkezésre, melyeket a strandokon elhelyezett információs táblák jelölnek.

Hennagyij Truhanov, Odessza polgármesterének ugyanakkor az a személyes véleménye, hogy a tengerparti nyaralás egyáltalán nem időszerű most, amikor háború van. A lakosok viszont többek között épp azárt üdvözölték a lépést, mert az egy kicsit eltereli a figyelmet a háborúról, bár Odessza továbbra is az orosz támadások egyik célpontja.

Ukrajna legnagyobb síközpontja szintén nyitva tartott a háború ellenére, és az ország már tavaly nyáron is várta a külföldi turistákat.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

tengerpart | nyaralás | fekete-tenger | strand | fürdőzés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom