Close
A friss nyitás után most újra arra kérik az olaszokat, maradjanak otthon

A friss nyitás után most újra arra kérik az olaszokat, maradjanak otthon

Víruscsiki-csuki, nemtudjukhanyadik felvonás.

Az olasz Közegészségügyi Hivatal (ISS) otthonmaradásra és a találkozók lehető legnagyobb mértékű csökkentésére szólította fel a lakosságot a koronavírus-mutációk erős terjedése miatt péntek este. Az országban a halottak száma túllépte a kilencvenötezret.

Drasztikusan szigorító óvintézkedéseket sürget az ISS: arra kérik az embereket, hogy a lehető legkisebb időre, kizárólag szükség esetén hagyják el otthonaikat, és ne találkozzanak másokkal. Szerintük a különböző vírusvariánsok terjedése miatt az országos szintű reprodukciós ráta ismét elérte a veszélyesnek tartott értéket.

A korábbi enyhítések és a boldog, már-már a Covid előtti életünkre emlékeztető, gazdaságilag is nagyon nyereséges újranyitás után most vasárnaptól az ország több mint fele ismét kiemelten vagy közepesen veszélyes térségnek számít. Vörös – vagyis lezárt – régió lesz Umbria és Bolzano városa, narancssárgára csúszik vissza (vagy marad továbbra is) Campania, Molise, Emilia Romagna, Abruzzo, Toszkána, Liguria (ahol illegálisan is kinyitottak) és Trento. Utóbbiakban csak engedéllyel lehet elhagyni a városok, települések területét, és még napközben sem nyithat meg a vendéglátás.

A tartományvezetők egyeztetést szorgalmaznak az új kormánnyal arról, hogy a szigorítások és enyhítések váltakozását folytassák, vagy néhány hétre ismét teljesen lezárják Olaszországot.

Míg az olaszok, úgy fest, újra lakat alá kerülnek, addig a Vatikánban kötelezővé tették a védőoltást, a franciák a fesztiválszezon megtartásáról egyezkednek, Szlovákia pedig durván szigorított a belépési szabályain, a trükkös ír fiatalok fogászati kezelések címén nyaralnak a Kanári-szigeteken, minket pedig egy kis stresszoldásra késztetett a tegnap bejelentett, harmadik hullám.

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom