Close
Ezzel az öt étellel fokozd a produkti­vitásodat

Ezzel az öt étellel fokozd a produkti­vitásodat

Az egészségünk megőrzése, a mentális fókusz, a lecsökkentett stressz-szint kulcsfontosságú a munkahelyi teljesítmény szempontjából. Szakértők szerint öt élelmiszercsoport rendszeres fogyasztásával azonban szintén sokat tehetünk produktivitásunk fokozása érdekében.

Hal

Hetente kétszer érdemes valamilyen halfélét fogyasztani. Ajánlott olyat választani, amelynek különösen magas az omega-3 zsírsavtartalma, ami javítja a memóriát és a szellemi teljesítményt.

A lazac mellett ilyen a makréla is.

Zöld tea

A zöld teát a világ egyik legegészségesebb italaként tartják számon, mely nemcsak az agy működését serkenti, de a fokozza a zsírégetést és csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is.

Ráadásul természetes energiafokozó is, ami garantáltan hosszú időre felpörget.

Miso leves

A miso leves tele van probiotikumokkal, amelyek hozzájárulnak a gyomor egészségének megőrzéséhez.

Sőt, mivel nagyjából bármilyen zöldség felhasználható az elkészítése során, így kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a szervezetünket minél több és változatosabb zöldségekből származó vitaminnal és tápanyaggal lássuk el.

Diófélék

A diófélék nagyszerűen csillapítják az étvágyunkat és teljesítik snackvágyainkat.

Mindemellett kiváló fehérjeforrások, fantasztikus antioxidánsok, aminosavakban gazdag rágcsálnivalók,

amelyekről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Banán

A banán a legjobb kálium- és glükózforrás, ami fokozza a mentális fókuszt, a koncentrációt.

Ráadásul – bár magas a szénhidráttartalma – hosszabb időn keresztül képes ellátni a szervezetünket a munka során szükséges energiákkal.

Így lehetnek könnyebbek a nehéz napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images)

étel | életmód | táplálkozás | egészség | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram