Ezzel az öt étellel fokozd a produkti­vitásodat

Az egészségünk megőrzése, a mentális fókusz, a lecsökkentett stressz-szint kulcsfontosságú a munkahelyi teljesítmény szempontjából. Szakértők szerint öt élelmiszercsoport rendszeres fogyasztásával azonban szintén sokat tehetünk produktivitásunk fokozása érdekében.

Hal

Hetente kétszer érdemes valamilyen halfélét fogyasztani. Ajánlott olyat választani, amelynek különösen magas az omega-3 zsírsavtartalma, ami javítja a memóriát és a szellemi teljesítményt.

A lazac mellett ilyen a makréla is.

Zöld tea

A zöld teát a világ egyik legegészségesebb italaként tartják számon, mely nemcsak az agy működését serkenti, de a fokozza a zsírégetést és csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát is.

Ráadásul természetes energiafokozó is, ami garantáltan hosszú időre felpörget.

Miso leves

A miso leves tele van probiotikumokkal, amelyek hozzájárulnak a gyomor egészségének megőrzéséhez.

Sőt, mivel nagyjából bármilyen zöldség felhasználható az elkészítése során, így kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a szervezetünket minél több és változatosabb zöldségekből származó vitaminnal és tápanyaggal lássuk el.

Diófélék

A diófélék nagyszerűen csillapítják az étvágyunkat és teljesítik snackvágyainkat.

Mindemellett kiváló fehérjeforrások, fantasztikus antioxidánsok, aminosavakban gazdag rágcsálnivalók,

amelyekről tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

Banán

A banán a legjobb kálium- és glükózforrás, ami fokozza a mentális fókuszt, a koncentrációt.

Ráadásul – bár magas a szénhidráttartalma – hosszabb időn keresztül képes ellátni a szervezetünket a munka során szükséges energiákkal.

Így lehetnek könnyebbek a nehéz napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images)

étel | táplálkozás | életmód | gasztronómia | egészség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom