Kedd éjféltől ismét szigorú járványügyi korlátozások lépnek életbe, melynek értelmében az éttermek és az egyéb vendéglátóegységek bezárnak. Házhoz szállítással azonban továbbra is üzemelhetnek, így nem kell lemondanunk a gasztronómiai élvezetekről. Ráadásul számos csúcskategóriás étterem döntött úgy, hogy becsomagolja ínycsiklandó fogásait, lehetőséget adva akár a fine dining otthoni megtapasztalására.
Öt olyan éttermet gyűjtöttünk össze, amelynek menüsora garantáltan bearanyozza majd az otthonlétünket.
Jamie Oliver Diner's
A legjobb minőségű alapanyagokból készülő amerikai stílusú street food ételek közül tudunk válogatni akkor, ha Jamie Oliver Diner's étterméből rendelünk. A kínálatban előételek, saláták, kézműves burgerek, BBQ-fogások is megtalálhatók.
Ha falatozás közben az immunrendszerünket is fel szeretnénk turbózni, a Superfood Saláta a legjobb választás, ha bánatunkat hamburgerbe fojtanánk, Jamie Insanity Burgerénél tökéletesebbet álmodni sem lehet.
Amennyiben azonban úgy vagyunk vele, minden földi jót megérdemlünk, ha már kénytelenek vagyunk a négy fal között rostokolni, a Party Diner BBQ Tál csirkeszárnyai, tépett malac waffle-je, a tökéletes BBQ oldalasa és a roppanos slaw saláta mellett tegyük le a voksunkat!
Textúra
A Sárközi Ákos által vezetett Textúra étterem valóban házhoz szállítja a fine dining fogásokat, hogy hétfőtől szombatig olyan pazar ételekkel örvendeztessen meg bennünket, mint a kacsamáj torta aszalt gyümölcsökkel és céklával, a nyírségi gombócleves, a marharagu parmezános nudlival és csemegeuborka salátával, vagy éppen az Alma az avarban fantázianévre keresztelt desszertkülönlegesség.
Kiosk
A Kioskból nemcsak á la carte ételeket, de napi menüket és tortákat is rendelhetünk, ráadásul a változatos és széles kínálatban még a gyerekmenük is megtalálhatók, így a kényszerű iskolabezárások ideje alatt még a legkisebbek szája íze szerinti egyszerű, ám kiváló alapanyagokból készülő ételekről tudunk gondoskodni.
Mindemellett a Kiosk, mint mindig, most is gondol az ételérzékenyekre, így gluténmentes változatban kérhetünk szarvasgombás rizottót, de választhatjuk a szintén gluténmentes, vegán téli superfood salátát is.
Trattoria Pomo D'Oro
Ha nem tudjuk elképzelni a hosszúra nyúló otthonlétet olasz ételek nélkül, tegyük össze a két kezünket, hogy a Trattoria Pomo D'Oro házhoz szállítja Itália ízvilágát hétköznaponként.
Nem sok jobbat tudunk elképzelni a karantén alatt, minthogy négysajtos felfújtat falatozzunk vargányagombával, fűszeres körtével és póréhagymával, hogy aztán toszkán paradicsomlevessel melegítsük át a testünket, majd házi cannellonit vagy saltimboccát majszoljunk, és egy nagy adag profiterollal gondoskodjunk a boldogsághormonok fokozásáról.
Laurel
Ha már most azt tervezzük, hogyan gondoljuk újra a céges karácsonyt, érdemes végig pörgetünk a Laurel ajánlatát,
akik kifejezetten a zoomos ünneplésre gondolhattak, amikor megalkották 4+2 fogásos otthoni fine dining-kínálatukat a vállalati partnerek számára.
A csomagba kerül pisztráng, kakasleves, szarvas és Zsuzsi karácsonyi rumbabája is, ráadásul pontos leírással, tízperces befejezőmunkával valóban pazar ünnepi menüsort kaphatunk.
Ez is érdekelhet:
covid | kijárási korlátozás | bisztró | fine dining | covid-19
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!