Öt lélegzetelállító hely a szomszédos Ausztriában

Nem kell a világ végére elutazni, hogy csodás helyeket lássunk. Elég, ha átruccanunk nyugati szomszédainkhoz, ugyanis Ausztria egy csodálatos kis ékszerdoboz!

Graz

Ausztria zöld szíve, Stájerország fővárosa, Graz az ország második legnagyobb városa Bécs után. Az Alpok előhegyei által körülölelt tágas medencében fekvő, pezsgő életű, nagy múltú várost a Mura szeli ketté. Az UNESCO Világörökség részét képező nagyméretű reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő Schlossberg (Várhegy) a jellegzetes óratoronnyal a város jelképe.

A Várhegyről térképszerűen rajzolódnak ki az óváros szűk utcácskái, a barokk templomtornyok, a patinás háztetők.

Graz kihagyhatatlan látnivalója a világon egyedüliként, eredeti, középkori formájában fennmaradt Fegyvertár (Zeughaus), több tízezernyi fegyverből, páncélból álló gyűjteményével. Az ország egyik legnagyszerűbb barokk kastélya, a város nyugati szélén álló Eggenberg-kastély szintén világörökségi védelmet élvez.

Innsbruck

Ausztria egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, Innsbruck megőrizte középkori óvárosát keskeny utcáival és a késő gótikus házaival. Innsbruck látványos udvari temploma, a Hofkirche 1563-ban készült el késő gótikus stílusban.

A császári palota és a templom mellett a Hofburg környékén számos látnivaló található még, például az Ezüst kápolna, Kapucinus kolostor és a Tiroli Tartományi Színház.

Hallstatt

A Hallstatti-tó partján elterülő barokk kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A város egyik érdekessége, hogy egyetlen főutcából áll, mert a tó és a sziklafal közti szűk hely miatt a házakat a szikla lábához, szorosan egymásra építették. A várossal szemben a Hoher Sarstein, déli irányban a Dachstein található.

Hallsattban látható a világ legöregebb sóbányája, mely hétezer éves múltra tekint vissza.

A só alapjaiban meghatározta a város egész történelmét és a mai arculatát is. A tó környékét és a települést az UNESCO a világörökség részének nyilvánította.

Grüner See

Graz közelében található a kristálytiszta és nagyon hideg vizű Zöld-tó, amely nyaranta elárasztja a völgyet, mivel hóolvadáskor megnő a vízszintje. A tóparti sétányokat és padokat ilyenkor csak búvárok nézhették meg, de mivel 2016-ban betiltották a búvárkodást a tóban, sajnos már csak a felszíni bámészkodás maradt – persze az is remek élmény.

Ha igazán izgalmas programra vágyunk, akkor Grüner See-hez kötelező egy kitérőt tenni!

Liechtenstein-szurdok

A Liechtenstein-szurdok kialakulását annak köszönheti, hogy a jégkorszak végével a jég nyomán kialakuló völgyben a Grossarl folyó utat tört magának, és a víz sok ezer év kemény munkájával egyre mélyebb szurdokot vájt magának a kanyonban.

A Liechtensteinklamm Ausztria egyik legszebb, leghosszabb és legmélyebb bejárható szurdoka, ami évente több mint 170 ezer látogatót vonz. A szurdok május elejétől október végéig látogatható, bejárása kb. másfél órát vesz igénybe.

Ez is érdekelhet:

Mutatunk öt európai úti célt, amit tavasszal érdemes bebarangolni

Ebben az összeállításban az építészet, a gasztronómia és a természet rajongói is megtalálják a legjobb tavaszi úti célokat.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

graz | túra | liechtenstein-szurdok | kirándulás | road trip

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom