Csak egy fagyit akart enni, 180 ezer forintra büntették a gyanútlan turistát

Nemrég írtunk arról, hogy külföldön ártatlannak tűnő dolgokért is százezrekre büntethetik az embert. Rómában pont egy ilyen eset történt a hétvégén.

Egy ötvenöt éves amerikai férfi a 16. században épült Fontana dei Catecumeni szökőkút lépcsőjére ült le szombaton hajnali egykor, kezében egy fagyival és egy sörrel, amikor a hatóságok rátaláltak és intézkedtek. A Battista Rusconi által épített szökőkút népszerű éjszakai gyülekezőhely, de pénteken szalagokkal zárták le, hogy senki ne üljön rá. A szalagot azonban állítólag eltávolították, így a férfi nem tudott arról, hogy szabálysértést követ el. A rendőrök figyelmeztetésére sem mozdult, ezért 450 eurós pénzbírsággal sújtották.

Az előírás, amire hivatkoztak, egy először 1946-ban megszövegezett jogszabály nemrégiben keletkezett frissítése, amely Róma műemlékeit védi a „környezettel szembeni illendőség“ megőrzésének jegyében.

Ennek értelmében tilos kerekes bőröndöket és babakocsit tolni a műemléklépcsőkön, mezítláb sétálni, az utcán inni, kocsmatúrákat szervezni és szökőkutakban mártózni, de ruhákat sem szabad kiakasztani száradni a szomszédos épületek között.

A római rendőrség több mint háromszáz ellenőrzést végzett a hétvégén az utcákon, és többek között bárokat is figyelmeztettek arra, hogy túl hangos a zene.

A szabályokon ezeket a dolgokat feltétlenül tudnod kell, mielőtt elutazol Rómába, ami pedig a büntetéseket illeti, Velencében sem árt résen lenni.

(Forrás: The Guardian, CNN, képek: Getty Images, Wikimedia Commons, Unsplash)

 

olaszország | róma | bírság | műemlékvédelem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom