Betelt a pohár, beperelik a népszerű fapadost az olaszok

Az Olasz Utazási és Turisztikai Egyesületek Szövetsége (FIAVET) indított pert a Ryanair ellen.

A szervezet úgy véli, a légitársaság nagyon megnehezíti az utazási irodáknak, hogy értékesítsék a jegyeit. Mint mondják, már évek óta problémát okoz, hogy ha közvetítők illetve utazási irodák árulják a jegyeket, az utasok sokkal bonyolultabb procedúrával juthatnak hozzájuk, mintha közvetlenül a légitársaságtól vásárolnák meg azokat.

A Ryanair elkéri a személyazonosító dokumentumok másolatát, amelyhez képet is kell csatolni, és ezeket ellenőrzi, ami nagyban lelassítja a folyamatokat. A szövetség szerint  a cég ezzel korlátozni akarja a harmadik fél általi értékesítést, bár nyilvántartást vezet az engedélyezett és nem engedélyezett közvetítőkről.

Úgy vélik, a Ryanair tisztességtelenül szerzi meg az utasok adatait azáltal, hogy arra ösztönzi őket, hogy közvetlenül a weboldalán keresztül foglaljanak jegyet, és így előnyre tesz szert a kiegészítő termékek, például az autóbérlés értékesítése során is.

A FIAVET már 2011-ben is indított egy pert a Ryanair ellen, és kártérítést is kapott, de mint a szervezet hozzátette, most ismét kénytelenek a bírósági eljárást mérlegelni, hogy megvédjék a Ryanair-jegyek értékesítéséhez való szent és sérthetetlen jogukat.

A Ryanair sosem titkolta, hogy nincsenek ínyére a közvetítők, olyan is előfordult, hogy érvénytelenítette a harmadik fél által eladott jegyeket. Nemrégiben egy svájci bíróságon szintén pert vesztett a LastMinute.com online utazási irodával szemben, amellyel immár 15 éve áll jogi csatározásban. Bár a svájci legfelsőbb bíróság az online iroda javára döntött, a Ryanair közölte, hogy a döntésnek "nincs gyakorlati hatása", és továbbra is fenntartja a közvetlen értékesítési modelljét.

Amikor valaki közvetlenül egy légitársaság oldalán foglal, egészen meglepő jegyárakkal találkozhat, de aki olcsón akar jegyet venni, annak most már a Google is a segítségére siet.

(Forrás: Simple Flying, képek: Getty Images)

olaszország | per | Ryanair | fapados | jegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom