Close
Betelt a pohár, beperelik a népszerű fapadost az olaszok

Betelt a pohár, beperelik a népszerű fapadost az olaszok

Az Olasz Utazási és Turisztikai Egyesületek Szövetsége (FIAVET) indított pert a Ryanair ellen.

A szervezet úgy véli, a légitársaság nagyon megnehezíti az utazási irodáknak, hogy értékesítsék a jegyeit. Mint mondják, már évek óta problémát okoz, hogy ha közvetítők illetve utazási irodák árulják a jegyeket, az utasok sokkal bonyolultabb procedúrával juthatnak hozzájuk, mintha közvetlenül a légitársaságtól vásárolnák meg azokat.

A Ryanair elkéri a személyazonosító dokumentumok másolatát, amelyhez képet is kell csatolni, és ezeket ellenőrzi, ami nagyban lelassítja a folyamatokat. A szövetség szerint  a cég ezzel korlátozni akarja a harmadik fél általi értékesítést, bár nyilvántartást vezet az engedélyezett és nem engedélyezett közvetítőkről.

Úgy vélik, a Ryanair tisztességtelenül szerzi meg az utasok adatait azáltal, hogy arra ösztönzi őket, hogy közvetlenül a weboldalán keresztül foglaljanak jegyet, és így előnyre tesz szert a kiegészítő termékek, például az autóbérlés értékesítése során is.

A FIAVET már 2011-ben is indított egy pert a Ryanair ellen, és kártérítést is kapott, de mint a szervezet hozzátette, most ismét kénytelenek a bírósági eljárást mérlegelni, hogy megvédjék a Ryanair-jegyek értékesítéséhez való szent és sérthetetlen jogukat.

A Ryanair sosem titkolta, hogy nincsenek ínyére a közvetítők, olyan is előfordult, hogy érvénytelenítette a harmadik fél által eladott jegyeket. Nemrégiben egy svájci bíróságon szintén pert vesztett a LastMinute.com online utazási irodával szemben, amellyel immár 15 éve áll jogi csatározásban. Bár a svájci legfelsőbb bíróság az online iroda javára döntött, a Ryanair közölte, hogy a döntésnek “nincs gyakorlati hatása”, és továbbra is fenntartja a közvetlen értékesítési modelljét.

Amikor valaki közvetlenül egy légitársaság oldalán foglal, egészen meglepő jegyárakkal találkozhat, de aki olcsón akar jegyet venni, annak most már a Google is a segítségére siet.

(Forrás: Simple Flying, képek: Getty Images)

jegy | per | olaszország | Ryanair | fapados

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A Himalája titkos paradicsomai, melyeket csak vészterhes időkben lehet felfedezni

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram