Még San Francisco-i viszonylatban is elképesztően drága hirdetést adott fel valaki

Nem egy luxuslakásról van szó, csodás kilátással az öbölre, hanem „csak” egy parkolóhelyről.

Márciusban egy friscói ingatlantulajdonos 90 ezer dollárért (36 millió forintért) kínálta eladásra a parkolóhelyét, amit biztonságosként hirdetett, mindössze egy háztömbnyire az Oracle Parktól, a San Francisco Giants baseballcsapatának otthonától.

„Ha 200 ezer dollárt költesz egy luxusautóra, miért ne költhetnél kilencvenezret arra, hogy biztonságos helyen tartsd?” – tette fel a kérdést Bill Williams, a telket értékesítő ingatlanügynök.

A parkolóhely a város South Beach nevű negyedében egy társasház alatti garázsban található. Tíz évvel ezelőtt 85 ezer dollárért (34 millió forintért) vásárolta a tulajdonosa, és most, New Yorkba költözése után szeretné eladni a parányi darabot. A leendő vevőnek egyébként körülbelül 1800 dollárnyi (kb. 720 ezer forintnyi) adót és lakástulajdonosi társulási díjat is fizetnie kell.

A 90 ezer dolláros ár bőven a csillagászati kategóriába sorolható, és majdnem megfelel egy egyszermélyes San Francisco-i háztartás átlagjövedelmének. Az összeg nagyjából annyi, mintha harminc éven keresztül fizetnénk napi néhány órányi parkolásért.

Az egekbe szökő árak ellenére szakértők szerint San Franciscóban teltház van a parkolóhelyeket tekintve. A San José Állami Egyetem 2022-es tanulmányából kiderül, hogy a Bay Area 15 millió parkolóhellyel rendelkezik, egy főre pedig közel két parkolóhely jut, amit ha egymás mellé raknánk, 2,3-szor megkerülnék a Földet.

Ha a régió parkolási területének akár csak egy százalékát is lakásokká alakítanák át, az 12 ezer lakást jelentene, míg öt százalék áthelyezésével közel 70 ezer lakást lehetne felhúzni – állapította meg a tanulmány.

San Francisco régóta az Államok legdrágább lakáspiacai közé tartozik.

San Franciscót nem hiába tartják izgalmas és változatos városnak, ha egy szállodáján belül is ennyiféle stílusjeggyel megrajzolt hangulatba ütközik a vendég, mint a Tilden Hotelben.

(Forrás: Independent, fotók: Unsplash)

drága | amerika | parkolóhely | hirdetés | san francisoc

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom