Close
Csak enni és aludni kell, közel négyszázezer forintot kapsz érte

Csak enni és aludni kell, közel négyszázezer forintot kapsz érte

A jó éjszakai alvás kutatására egy teljes iparág szakosodott már, de kétségtelen tény, hogy mindenkinek megvannak a maga praktikái arra, hogy álomba szenderüljön. Ilyen a Sleep Junkie is, amely most egy új szemszögből vizsgálódik.

A Sleep Junkie matracokat és ágyneműket kínál, valamint az egészséges alvási szokásokkal kapcsolatos információkat osztja meg. Most a sajtokkal álmodókat keresik, vagyis azokat, akik hajlandók három hónapon keresztül minden este különféle sajtokat enni.

A kutatásban való részvételükért ezer dollárt kapnak.

A vizsgálatban résztvevőket arra kérik, hogy az esettanulmány ideje alatt rögzítsék álmaikat, alvásminőségüket és energiaszintjüket – ez utóbbiakhoz egy okosóra lesz a segítségükre.

A kutatás hipotézise, hogy negatívan hat alvásminőségünkre, ha lefekvés előtt közvetlenül sajtot eszünk. A Sleep Junkies különösen azt akarja vizsgálni, hogy

a tejtermék fogyasztása növeli-e a rémálmok kialakulásának lehetőséget.

Hogy milyen elvárásokat támasztanak a jelentkezők felé? Legalább 21 éves, jó íráskészséggel rendelkező, sajt és alvásimádókat keresnek, akik a vizsgálat ideje alatt vállalják azt, hogy egyedül alszanak és természetesen nem lehetnek tej- vagy laktózérzékenyek sem. A kutatásban való részvételre február 10-ig lehet jelentkezni.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

vizsgálat | kutatás | tejtermék | sajt | tanulmány

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram