Ez a meglepő, hétköznapi hozzávaló mennyeivé varázsolja a legegyszerűbb teát is

Egy amerikai kutató könyvet írt a tea kémiájáról, és meglepő tanácsot adott a teakedvelőknek. 

Michelle Francl azt állítja, hogy a trükköt egy nyolcadik századi kínai kéziratból leste el, és a saját konyhájában próbálta ki. A tanács szerint egy egészen apró csipet sót kell adni a teához. Ha bizonyos süteményreceptekre gondolunk, talán nem tűnik olyan meglepőnek ez a felvetés, mint amilyennek első hallásra hangzik, de a professzornő a BBC cikkében el is magyarázza, mire jó a só.

Mint mondja, a hozzávaló gátolja azt a receptort, amellyel a tea kesernyés ízét érezzük. Ehhez pedig tényleg elég egy szinte kimutathatatlan mennyiség is.

Ez nem olyan, mintha cukrot adnánk hozzá. Nem fogjuk érezni a só ízét"

nyugtat meg mindenkit, akinek fenntartásai lennének.

A teaszakértő azt is javasolja, hogy filteres helyett leveles teát használjunk, és folyamatosan kevergessük, hogy a leveleket a lehető legjobban átitassa a víz és adott esetben a tej. Egy kis citromlével ugyanakkor az ital felszínén olykor megjelenő hártya képződésének vehetjük elejét.

További javaslatai között szerepel, hogy alacsony, vastag bögrébe töltsük a teát, így tovább marad meleg, de érdemes előtte a börgét is felmelegítenünk. A legfontosabb tanácsa azonban az, hogy a teához soha ne melegítsük a vizet mikróban, mert így az eredmény nem lesz olyan finom.

Korábban mi is összegyűjtöttünk néhány aranyszabályt a tökéletes tea elkészítéséhez, itt pedig arról olvashatsz, hogy miért érdemes már ma elkezdened gyömbérteát inni. Ha pedig a tea legmagasabb szintje érdekel, olvasd el ezt a cikkünket!

(Forrás: BBC, képek: Unsplash)

tipp | hozzávaló | teakészítés | | tea

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 +1 síterep, amire nem gondolnál elsőre, mégis nagyon megéri kipróbálni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom