Húsvéti utazást tervezel? Erre számíthatsz a legnépszerűbb üdülőhelyeken

Olaszország és Spanyolország is felülvizsgálta a korlátozásokat.

Sok utazó reménykedhetett abban, hogy Európa sokak szerint két legnépszerűbb úti célja, Olaszország és Spanyolország több más országhoz, például Izlandhoz, Norvégiához és Dániához hasonlóan még húsvét előtt eltörli a Covidhoz kapcsolódó beutazási korlátozásokat, de nem ez történt.

Firenze

Mindkét helyen április 30-ig meghosszabbították a jelenlegi beutazási szabályokat.

Spanyolország esetében ez azt jelenti, hogy az Unióból érkező utasoknak érvényes uniós digitális Covid-igazolványt kell bemutatniuk, mely azt igazolja, hogy az illető megkapta az oltási sort, felgyógyult a betegségből vagy negatív lett a teszteredménye, emellett előzetes regisztrációra is szükség van.

Benidorm

Tizennyolc év felett az igazolást az utolsó dózis beadásától számított 270. napig fogadják el érvényesnek. A 270 nap leteltét követően kiállított igazolásnak az emlékeztető oltás beadását kell igazolnia, amely a beadás napjától számítva érvényes. A SputnyikV vakcinát csak abban az esetben fogadják el, ha az utazó már emlékeztető oltást is kapott a fent felsorolt oltások egyikéből. A 12 és 18 év közöttiektől a 270 napnál régebbi oltási igazolást is elfogadják.

Alhambra

A gyógyultság igazolása az első pozitív eredményű teszt kiállításától számított 180. napig érvényes, az antigén gyorsteszt eredményének az érkezés előtti huszonnégy órán, a PCR-tesztének hetvenkét órán belül kell lennie. Továbbra is kötelező a maszk a nyilvános beltéri helyeken és a tömegközlekedési eszközökön, beleértve a taxikat is. Bővebb információk a Konzuli Szolgálat oldalán olvashatók.

Olaszországba hasonló feltételekkel lehet belépni, azzal a különbséggel, hogy ott a SputnyikV vakcina mellett a Sinopharmot is csak akkor fogadják el, ha az utazó harmadik oltást is kapott, ennek pedig egy EMA által engedélyezett m-RNS vakcinának kell lennie. Az antigén gyorsteszt eredménye készülhet negyvennyolc órán belül. Részletek a Konzuli Szolgálat oldalán találhatók.

A jelenlegi szabályokat az április végi lejártuk előtt felülvizsgálják, de a zöldigazolványok belföldi használatának követelményein már lazítottak.

Ilyen egy 17. századi olasz kolostor, ha luxusszállodaként születik újjá, itt pedig azt láthatod, ahogyan egy 16. századi spanyol kolostor ölt magára látványos ruhát.

(Forrás: Independent, képek: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

beutazás | olaszország | spanyolország | szabályok | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom